Brāļi Baumaņi un Nitišs aizvada ralljikrosa cīņas Lidenhilā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Baumanis Motorsport Photography

Sestdien ar pirmajiem brīvajiem treniņbraucieniem un divām kvalifikācijas sacensību kārtām sākās pasaules un Eiropas rallijkrosa čempionāta kārtējais posms, kas tiek aizvadīts vēsturiskajā Lidenhilas trasē, Lielbritānijā.

Latviju šajās sacensībās pārstāv veseli trīs sportisti - Jānis un Artis Baumaņi, kā arī Reinis Nitišs. Jānis un Reinis, kā zināms, startē pasaules čempionātā ar Supercar klases mašīnām, kuras līdz 100 kilometriem stundā spēj paātrināties apmēram 2 sekundēs, savukārt Artis aizvada sezonu Eiropas čempionātā ar S1600 klases priekšpiedziņas auto.

Pirmajā kvalifikācijas braucienā Jānis Baumanis uz starta stājās pēc nepilnīgi aizvadītiem brīvajiem treniņbraucieniem, kuros niķojās sportista sacīkšu auto. Tehniskās problēmas gan World RX Team Austria mehāniķiem izdevās novērst un Jānis aizvadīja aizraujošu pirmo kvalifikāciju, kurā, startējot no «pole position», izcīnīja otro vietu. 1.kvalifikācijas kopvērtējumā braucējs tikmēr uzrādīja sesto labāko rezultātu.

«Pirmais kvalifikācijas brauciens sanāca diezgan labs, lai arī manai mašīnai bija tā saucamais lēnais mīkstais, proti, trešajā aplī viena riepa sāka lēnām laist ārā gaisu. Arī izcīnītā sestā vieta kopējā vērtējumā ir laba, tomēr uzskatu, ka brauciens bija pietiekami labs, lai es būtu augstāk,» - tā Jānis Baumanis.

«Brīvajos treniņos izbraucām ar jaunu piekari un jaunu ātrumkārbu, bet diemžēl radās problēma ar degvielas padevi un Jānis bija spiests nobraukt malā. Otrajā piegājienā Jānis uzreiz uzrādīja septīto labāko laiku. Pēc tā veicām vēl dažas regulējumu maiņas un mēģinājām vēlreiz, bet atkal nācās braukt malā, jo atgriezās problēma ar degvielas padevi,» skaidro Jāņa tēvs un treneris Andris Baumanis. Viņš arī piebilst, ka jaunā ātrumkārba piegādāta tikai piektdien vakarā, trokšņa ierobežojumu dēļ nebija iespējams darbināt motoru un pārbaudīt starta programmu, kas pēcāk atstājis negatīvu iespaidu uz pirmā kvalifikācijas brauciena startu.

«Ņemot vērā problēmas startā un vēlāk arī divus pēdējos apļus nobrauktus ar pusmīkstu riepu, uzskatu, ka Jāņa un inženiera kopīgi atrastie piekares regulējumi ļāva attīstīt ļoti labu ātrumu trasē, tagad atliek tikai saregulēt starta programmu un domāju ka būs labi,» piebilst Andris Baumanis.

Otrs kvalifikācijas brauciens, kurā Jānim atkal bija «pole position», bija krietni vien neveiksmīgs. Tā rezultātā sportists braucienā uzrādīja vien 21.rezultātu un kopvērtējumā atkrita uz 12.pozīciju.

«Otrajā kvalifikācijā vēl pirms starta, kad uzdevu gāzi, lai uzsildītu riepas, salūza priekšējā labās puses pusass. Tas nozīmē, ka es faktiski paliku ar aizmugures piedziņas mašīnu ar 600 zirgspēkiem. Un ar tādu auto cīnīties par labu rezultātu ir neiespējami. Bet rīt ir jauna diena un ceru, ka tā būs veiksmīgāka, lai varam iekļūt pusfinālā,» stāsta Jānis.

Ar teicamu rezultātu pirmajā kvalifikācijas braucienā Lidenhilas posmu sācis arī Artis Baumanis. SET Promotion komandas pārstāvis pēc absolūti labākā rezultāta brīvajos treniņbraucienos pirmo kvalifikāciju noslēdza ar trešo labāko laiku, piekāpjoties vien Ulrikam Linnemanam un Kristiānam Žābo. Otrajā kvalifikācijas braucienā Arta rezultāts bija nedaudz sliktāks - ar absolūtajā vērtējumā septīto labāko rezultātu sportists noslīdēja uz kopvērtējuma 4.pozīciju. Tupretī trešajā kvalifikācijas braucienā Artis demonstrēja īstu ātrumu - savu braucienu viņš uzvarēja, bija otrais absolūtajā vērtējumā un šī posma kopvērtējumā pakāpās atpakaļ uz trešo vietu.

«Prieks par Arti, viņš rāda labu sniegumu šodien, ir gan dažas kļūdas pašam, bet patīk, ka tās izlabo ar uzviju nākamajā aplī. Artim potenciāls ir liels. Cerams, ka komanda tiks līdzi viņam gan tehnikas sagatotības ziņā, gan ar stratēģiju braucienu laikā. Aizvien parādās problēmas ar degvielas iesmidzināšanas sistēmu, bet cerams, ka pa šo vakaru šīs tehniskās problēmas tiks novērstas un rīt varēsim demonstrēt vēl labāku sniegumu,» saka Arta tēvs un treneris Andris Baumanis.

Trešais Latvijas pārstāvis Lidenhilā šajās brīvdienās ir vācu komandā ALL-INKL.COM Muennich Motorsport braucošais Reinis Nitišs. Jēkabpilieša rezultāts rāda, ka viņa Seat Ibiza vēl nav atrasti optimālie regulējumi un likumsakarīgi sacensību iznākums varētu būt labāks. Proti, sportists gan treniņos, gan arī pirmajā kvalifikācijas braucienā uzrādīja 13.labāko rezultātu. Otrajā kvalifikācija Reinim savukārt tika parādīts melnais karogs, kas nozīmē diskvalifikāciju un ieskaites punktus viņš par to nesaņēma. Tādējādi pirmās dienas izskaņā Reinis atrodas kopvērtējuma 22.pozīcijā.

Pasaules čempionāta dalībniekiem sestdien ir jāaizvada divi, bet Eiropas čempionāta dalībniekiem trīs kvalifikācijas braucieni.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu