Steidzīgs šoferītis atriebjas amatpersonām, soda naudu samaksājot ar diviem spaiņiem monētu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kāds vīrietis no Teksasas, kurš tika sodīts par ātruma pārsniegšanu, soda naudu 212 dolāru apmērā tiesas ierēdņiem samaksāja sīknaudā. Uz tiesu viņš atveda divus lielus spaiņus, pilnus ar monētām, šādā veidā protestējot pret sodu, ko viņš uzskata par izspiešanu, raksta «Daily Mail».

Prese vēsta, ka vīrietim sods bija piespriests par to, ka viņu pieķēra, auto vadot ar vairāk nekā 14 kilometriem virs atļautā ātruma (9 jūdzes ātrāk).

Steidzīgais šoferis sodu apstrīdēja tiesā, taču zaudēja un tiesas zvērinātie lēma, ka viņam jāmaksā 212 ASV dolāru soda nauda (apmēram 190 eiro). Notiesātais ir kāds Brets Sanders, pēc profesijas IT darbinieks.

Vīrietis par šādu tiesas lēmumu bija sašutis un nodēvēja to par izspiešanu. Lai par, viņaprāt, netaisnīgo spriedumu atriebtos, viņš tiesas kasē ieradās ar diviem spaiņiem, kas pildīti ar viena penija monētām. «Man tas bija kā protests. Pareizais pret nepareizo. Es taču nevienam nenodarīju pāri. Es neapdraudēju nevienu dzīvību,» medijiem sūkstījās Sanders.

Kasiere, galu galā penijus saskaitot, secināja, ka vīrietis par astoņiem dolāriem pat pārmaksājis. Spaiņi, kuros peniji bija sabērti, bija rotāti ar uzrakstu «izspiešanas nauda». Pēc demonstratīvas monētu nobēršanas ierēdnei uz letes Sanders devās prom, sievietei uzsaucot: «Kvīti man atsūtiet pa pastu.»

Video izpelnījies lielu popularitāti internetā, taču daudzi Sandersa rīcību neatbalsta. Virkne komentētāju norāda, ka, pirmkārt, šoferis ātruma limitu patiešām pārkāpa, tāpēc par soda saņemšanu viņam nebūtu jāsūdzas. Tāpat viņi raksta, ka cilvēkiem, kas viņam sodu piesprieda, nekādas neērtības nav sagādātas - no vīrieša protesta cietusi tiesas kasiere, kas vienkārši cenšas nopelnīt iztiku savai ģimenei.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu