Mediķi Rīgas centrā pamana un izglābj Daugavā ielēkušu pašnāvnieku

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien cilvēkiem, kuri baudīja karsto laiku Daugavas krastā, nācās redzēt trillera cienīgus notikumus. Proti, kāds jauns vīrietis vēlējās izdarīt pašnāvību un nolēca no Akmens tilta. Par laimi, realizēt savu nodomu viņam neizdevās.

«Viņš atnāca, izģērbās un ielēca ūdenī, taču uzreiz nepazuda ūdenī, bet vēl nopeldēja pieklājīgu gabalu,» stāsta aculiecinieks.

Krastā esošie sāka saukt palīgā netālu esošā kuģīša apkalpi. Kapteinis apgrieza laivu, izmeta glābšanas riņķi, un kuģīša pasažieri ievilka vīrieti uz borta.

Izglābtais vīrietis bijis šokā, visu laiku klusējis.

Cits notikuma aculiecinieks precizēja, ka vīrieti uz Akmens tilta pamanījusi Neatliekamās medicīniskās palīdzības mediķu brigāde, kura tobrīd brauca pāri tiltam. Mediķi apstājušies, jautājuši vīrietim: «Ko tu dari?», bet viņš neklausījies un jau nākamajā mirklī ar visām drēbēm ielēcis ūdenī. Mediķi uz tilta apstājušies, nekavējoties nodevuši informāciju glābējiem un valsts policijai, un steigšus devušies uz tuvāko kuģu piestātni, vērojot vīrieti ūdenī.

Mediķi arī lūguši kuģa kapteiņa palīdzību vīrieša glābšanā. Pietuvojies slīkstošajam vīrietim, kuģa kapteinis pametis tam glābšanas riņķi un izvilcis no ūdens. Cilvēki nosalušo vīrieti izģērbuši, ietinuši segā un krastā nodevuši mediķu aprūpē, kuri cietušo nogādāja Paula Stradiņa slimnīcā.

Iespējams, vīrietis iepriekš jau centies neveiksmīgi izdarīt pašnāvību - viņam ap roku bijis apsējs, kas varētu liecināt, ka pirms lēkšanas Daugavā viņš mēģinājis pārgriezt sev vēnas.

Aculiecinieks arī piebilda, ka cilvēks, kas filmējis notikušo, stāvot notikuma vietā ar velosipēdu, traucējis mediķiem strādāt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu