Krievijas futbola huligāns: Gribam parādīt savu spēku

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas nacionālās futbola komandas «līdzjutēji» Eiropas čempionātā (EČ) ieradušies pierādīt savu spēku un iegūt statusu «galvenie futbola huligāni». Viņi grib pārmācīt Anglijas valstsvienības atbalstītājus. Francijas ziņu aģentūra AFP aprunājās ar krievu futbola huligānu Vladimiru, kurš skaidroja savu domubiedru motīvus.

«Nav nozīmes tam, no kuras pilsētas mēs esam un kurus klubus atbalstām. Svarīgi ir tas, ka esam no Krievijas un esam gatavi kauties ar angļiem. Viņi vienmēr teikuši, ka ir galvenie futbola huligāni. Esam šeit, lai parādītu, ka angļu fani ir meitenītes,» sacīja Krievijas izlases futbola huligāns.

Ikdienā viņš Krievijas premjerlīgā atbalsta Maskavas «Lokomotiv» komandu.

Svētdien raidsabiedrība BBC vēstīja: ja Krievijas un Anglijas futbola līdzjutēji turpinās uzvesties agresīvi, abu valstu komandas var tikt diskvalificētas no «Euro 2016» turnīra. Krievijas valstsvienības līdzjutējs domā, ka UEFA šādu soli nespers.

«Futbola huligānus nekas neapstādinās,» norādīja Vladimirs.

Sadursmes Krievijas un Anglijas līdzjutēju vidū notika pirms un pēc abu izlašu spēles (1:1). Vairāki cilvēki tika visai smagi savainoti.

«Fani vai huligāni no Krievijas ir 20 līdz 30 gadus veci. Lielākā daļa no viņiem ikdienā nodarbojas ar sportu. Ir, kas nodarbojas ar boksu, ir tādi, kas ar citiem cīņas sporta veidiem. Viņu mērķis ir pierādīt, ka angļi neprot kauties un ka viņi nemaz nav huligāni. Daudzi krievi šeit Francijā atrodas tieši tāda mērķa vadīti,» aģentūrai AFP pastāstīja Krievijas valstsvienības fans.

Iepriekš plašsaziņas līdzekļi vēstīja, ka Francijā ieradušies aptuveni 70 000 Anglijas izlases līdzjutēju un 20 000 Krievijas komandas fanu.

«Sadursmēs angļi izmanto krēslus, pudeles, kamēr mūsu stils ir tikai dūres.

Mums nav vēlmes kādu nogalināt vai satraumēt. Vienkārši gribam parādīt savu spēku.

Ja redzat līdzjutēju ar Krievijas karogu vai atribūtiku, tad tas pavisam noteikti nav huligāns. Viņi atšķiras no ierindas līdzjutēja. Piemēram, es valkāju T kreklu, bikses un ādas zābakus,» sacīja Vladimirs no Maskavas.

Viņš uzskata, ka Francijas policija vēlu iejaukusies kautiņos, jo bijis interesanti skatīties. Kārtības sargi ielu cīņās iesaistījās vien pēdējā brīdī. Huligāns Francijā atgriezīsies, ja Krievijas izlase spēlēs finālā. Viņaprāt, turnīra turpinājums būs krietni mierīgāks.

Nākamā spēle Krievijas izlasei apakšgrupu turnīrā paredzēta trešdien Lillē pret Slovākijas valstsvienību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu