Francija sola izraidīt ārvalstu futbola huligānus

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Francijas valdība svētdien solīja izraidīt huligāniskus futbola līdzjutējus ārzemniekus un paziņoja, ka viņu vardarbība Eiropas futbola čempionāta laikā novirza policijas uzmanību no cīņas pret terorismu.

Francijas iekšlietu ministrs Bernārs Kaznēvs sacīja, ka ir devis vietējām amatpersonām norādījumu izsniegt izraidīšanas orderus attiecībā uz «visiem ārvalstu [futbola] atbalstītājiem, kuru uzvedība traucē sabiedrisko kārtību».

«Viņu darbības novirza policijas uzmanību no tās primārās misijas – aizsargāt mūsu valsti no terorisma draudiem,» teica ministrs.

Iekšlietu ministrija paziņoja, ka Francijā kopš piektdienas tika aizturēti 116 cilvēki incidentos, kas saistīti ar futbola čempionātu. No šiem aizturētajiem 63 vēl atrodas apcietinājumā, bet pārējie ir atbrīvoti. Trīs cilvēki tika izraidīti, un vēl pieciem tika aizliegts ierasties Francijā.

Francija rīko Eiropas futbola čempionātu, kurā piedalās 24 valstis, lai gan Francijā vēl ir ārkārtas stāvoklis pēc Parīzes teroraktiem, kuros novembrī tika nogalināti 130 cilvēki.

Kaznēvs sacīja, ka viņš arī lūdzis ierobežot alkohola tirdzniecību un patēriņu pilsētās, kur tiek rīkots futbola čempionāts, pēc tam, kad Marseļā trīs dienas ālējās iereibuši futbola līdzjutēji, kas lielākoties bija no Krievijas un Lielbritānijas.

Francijas ziemeļu pilsētā Lillē svētdien divi cilvēki tika viegli ievainoti vardarbībā starp futbola līdzjutējiem no Vācijas un Ukrainas. Albānijas pilsonis, kurš sestdien tika aizturēts par kaušanos ar viesi no Anglijas, ir nopratināts Lilles policijā, un viņam jāatstāj Francija.

Vēl 25 cilvēkiem Francijas ziemeļos tika liegts ierasties valstī no Beļģijas, un daži no viņiem bija policijas sastādītos futbola huligānu sarakstos.

Policija Parīzē svētdien aizturēja 15 cilvēkus saistībā ar čempionātu, bet atteicās sniegt sīkākas ziņas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu