«Egoiste» sadarbībā ar restorāna «Valmiermuižas vēstniecība Rīgā» garšas pazinēju Dzintaru Kristovski piedāvā trīs dažādas ēdienu receptes, kuras tapušas nekur citur kā dabas svētnīcā – mežā! Uzzini, kā no tā visa, kas aug tev apkārt var ēdienu pagatavot ne vien aizraujoši, bet arī ļoti garšīgu. Šoreiz iepazīsi «Līgo mežā» recepti: ķimenēs kūpināta forele.
«Līgo mežā» receptes: ķimenēs kūpināta forele
Meža veltes ir ne vien ogas un augi, bet arī meža upītes bagātības. Dzintars mums atklāj noslēpumu, kā ātri un viegli ugunskurā pagatavot foreli, kas garšos netradicionāli - pēc kūpinājuma.
Nepieciešams
forele
egļu dzinumi un skujas
ķimenes
salvija
Artūrs Krūmiņš/TVNET
Sākumā dodamies mežā salasīt jaunos egļu dzinumus un sētložņu. Iztīrītas foreles vēderā liekam salasītās dabas veltes. Tad zivi apslēpjam egļu skujās un no galiem nostiprinām. Kamēr zivtiņa cepsies ugunskurā, pagatavosim kādu īpašu garšaugu eļļu, ar ko pēcāk ieziedīsim foreli. Kad dedzinām ķimenes un salviju, paralēli visu aplejam ar eļļu. Rezultātā iegūstam aromātisku eļļu, kas radīs zivij kūpinājuma garšu.
Lai līgošana būtu ne vien garda, bet arī smuka, iesakām padomāt par tematisku apģērbu.
«Egoiste» izvēlas apģērbus no: Linotēka, Cartiero by feelings jump, Raksti.