Ataturka lidosta pēc sprādzieniem slēgta

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ataturka lidosta Stambulā, kurā otrdienas vakarā nogranda sprādzieni, patlaban lidojumiem ir slēgta, vēsta vietējie televīzijas kanāli.

Lidostas mājaslapā pieejamā informācija liecina, ka vairāki reisi tiek atcelti vai novirzīti uz citām lidostām.

Tvitera lietotāja Betija Turlaja pēc Ataturka lidostā notikušajiem sprādzieniem rakstīja, ka tieši otrdienas vakarā ieradusies Tbilisi lidostā, lai lidotu uz Stambulu, taču viņas reiss atcelts. «Esam iesprūduši,» rakstīja Turlaja.

Trešdien plkst.7.50 pēc vietējā laika reiss no Ataturka lidostas paredzēts arī uz Rīgu. Pagaidām lidostas mājaslapā nav norādes, ka šis reiss tiks atcelts, taču šāda iespējamība ir.

Savukārt no Rīgas uz Ataturka lidostu trešdien vienīgais reiss paredzēts plkst.11.45.

Pasažieri tiek aicināti rēķināties ar atceltiem reisiem un sekot līdzi aviokompāniju sniegtajai informācijai.

Kā ziņots, otrdienas vakarā Turcijas galvaspilsētā Stambulā, Ataturka lidostā, nogranda vismaz divi sprādzieni, kuros gāja bojā vismaz desmit cilvēki. Pēc sākotnējās informācijas, lidostā notika arī apšaude.

Īsi pirms sprādzieniem lidostā piezemējusies arī lidmašīna no Rīgas, liecina portāla «flightradar24.com» informācija.

No Rīgas uz Stambulu reisus nodrošina aviokompānija «Turkish Airlines». Šīs aviokompānijas lidmašīna uz Turciju devusies arī otrdien un Stambulas lidostā nosēdusies plkst.21.27 pēc vietēja laika.

Tvitera lietotājs Rihards Kalniņš ziņoja, ka reiss no Rīgas lidostas Stambulā piezemējies tieši 15 minūtes pirms eksplozijas. «Mēs bijām tikai 200 metrus no dokumentu kontroles,» viņš rakstīja.

Latvijas Ārlietu ministrijai pagaidām nav informācijas par sprādzienos cietušiem Latvijas valstspiederīgajiem.

Par sprādzieniem Stambulas lidostā jaunāko informāciju Latvijas iedzīvotāji Turcijā var uzzināt, zvanot pa ārkārtas tālruni +371 26 33 77 11.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu