Cik nedroši tagad ir ceļot uz Turciju?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Trīs pašnāvnieki otrdienas vakarā sarīkoja sprādzienus un apšaudi Stambulas Ataturka lidostas ienākošo reisu terminālī. Uzbrukumā tika nogalināts 41 cilvēks un 238 ievainoti. TVNET centās noskaidrot, cik droši vai nedroši tagad ir ceļot uz Turciju.

Pievienots Ārlietu ministrijas komentārs

Cik droši tagad ir Turcijā?

Ārlietu ministrijas Mediju centrā TVNET norādīja, ka drošības situācija pasaulē kopumā pēdējos gados ir pasliktinājusies, un reģionālo konfliktu Sīrijā un Āfrikas kontinenta ziemeļos tuvuma dēļ ar izaicinājumiem drošības situācijā ir arvien biežāk jāsakaras arī Turcijai.

Pēdējo gadu laikā Turcijā - Ankarā un Stambulā - ir notikuši vairāki teroristu uzbrukumi. Galvenokārt tie ir bijuši vērsti pret militārpersonām, drošības struktūrām, kā arī īstenoti cilvēku pulcēšanās vietās.

Ārlietu ministrija cieši sadarbojas ar Latvijas tūroperatoriem, un tās rīcībā

šobrīd nav informācijas, ka Latvijas tūrisma kompānijas būtu atcēlušas plānoto tūristu nogādāšanu uz Turciju un atpakaļ.

Ministrija vienmēr iesaka tūristiem ievērot piesardzības pasākumus, it īpaši tādēļ, ka vairākos pasaules reģionos tūrisma industrijas objekti ir kalpojuši par mērķi teroristiem. Attiecībā uz Turcijas kūrortiem ministrijas rīcībā šobrīd nav informācijas par tūlītēju vai neizbēgamu apdraudējumu tūristu veselībai un dzīvībai. Tajā pašā laikā ministrija iesaka visiem ceļotājiem uz Turciju būt piesardzīgiem, kā arī izvairīties no tādu vietu apmeklēšanas, kur pulcējas liels cilvēku skaits.

Ārlietu ministrija stingri iesaka jebkurai personai, kura dodas uz ārvalstīm, pirms ceļošanas iegādāties dzīvības un veselības apdrošināšanas polisi, kas paredz arī personas repatriāciju slimības vai nāves gadījumā, kā arī reģistrēties konsulārajā reģistrā.

Tāpat ministrija aicina ceļotājus rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt Turciju un pieņemt izsvērtu lēmumu.

Ministrijas sagatavotajiem ceļojumu brīdinājumiem ir rekomendējošs raksturs un tie neierobežo ar Satversmes 98. pantu noteiktās tiesības personām izbraukt no Latvijas.

Seko līdzi notikumu attīstībai

Novatours vadītājs Leonīds Močeņovs TVNET norādīja, ka Novatours galamērķi Turcijā ir Antālija. Kūrortos situācija tiek vērtēta kā stabila.

«Pēc traģiskajiem notikumiem Stambulā aktīvi sekojam informācijai no Ārlietu ministrijas, kā arī sadarbības partneriem Turcijā.

Šobrīd Turcijā tiek veikti pastiprināti drošības pasākumi.

Vienlaikus jāuzsver, ka turpināsim sekot notikumu turpmākajai attīstībai, kā arī informācijai no kompetentajām iestādēm un sadarbības partneriem, lai nepieciešamības gadījumā varētu pieņemt atbilstošus lēmumus.»

Drošības kontroles un ceļojumi var aizņemt ilgāku laiku

Latvijas lidsabiedrības airBaltic pārstāvis Jānis Vanags TVNET norādīja, ka Stambulas Ataturka lidostā Turcijā izveidojušies ārkārtas apstākļi. airBaltic šobrīd rūpīgi izvērtē situāciju un ieviesīs papildu drošības pasākumus, ja tas būs nepieciešams. airBaltic arī sekos varas iestāžu ieteikumiem Turcijā, kā arī citās valstīs, kurās lidsabiedrība veic pārvadājumus.

Saistībā ar ārkārtas situāciju, drošības kontroles un ceļojumi var aizņemt ilgāku laiku nekā parasti.

Ceļotāji ir laipni aicināti sekot līdzi sava lidojuma statusam airBaltic.com, airBaltic sociālo mediju kontos, informācijai lidostā vai arī sazinoties ar airBaltic zvanu centru.

Jau ziņots, ka trīs pašnāvnieki otrdienas vakarā sarīkoja sprādzienus un apšaudi lidostas ienākošo reisu terminālī. Uzbrukumā tika nogalināti 36 cilvēki un 147 ievainoti.

Pagaidām par teroraktu neviens nav uzņēmies atbildību, bet Turcijas amatpersonas uzskata, ka tos, visticamāk, sarīkojis teroristu grupējums «Islāma valsts».

Pēc teroristu uzbrukuma, kurā dzīvību zaudēja 36 cilvēki, Stambulas Ataturka lidosta trešdien daļēji atsākusi darbu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu