Kaujās netālu no Alepo Sīrijā diennakts laikā iet bojā vairāk nekā 70 cilvēku

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vismaz 70 Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīma un tā pretinieku pārstāvju gājuši bojā 24 stundu laikā Sīrijas ziemeļos, kur Alepo tuvumā notika valdības spēku uzbrukums un džihādistu vadīts pretuzbrukums, paziņoja Londonā bāzētā nevalstiskā organizācija «Sīrijas Cilvēktiesību observatorija».

Tā norādīja, ka kaujās ap Almalehu uz ziemeļiem no Alepo kopš trešdienas pēcpusdienas gājuši bojā 30 Asada režīma karavīri un 39 nemiernieku kaujinieki.

Kaujās gājuši bojā arī džihādisti, kas cīnās starptautiskās teroristu organizācijas «Al Qaeda» Sīrijas atzara «Al Nusras fronte» rindās, paziņoja «Sīrijas Cilvēktiesību observatorijas» vadītājs Rami Abdelrahmans, lai gan precīzu upuru skaitu viņš neatklāja.

Asada spēki jau vairāk nekā divus gadus mēģina iegūt kontroli Almalehā.

Viņa spēki mēnešiem ilgi cenšas aplenkt Alepo, pārraujot piegāžu ceļus starp nemiernieku kontrolētiem rajoniem pilsētā un netālu esošajā Turcijā, kas atbalsta Asada režīma opozīcijas spēkus.

Vairāk nekā nedēļu Asada spēki ar Sīrijas un Krievijas militāro lidmašīnu atbalstu pastiprināti cenšas iegūt kontroli pār Almalehu, bet Asada režīmu atbalstošā vietne «Al-Masdar News» vēstīja, ka Sīrijas armija ir aizgājusi no fermām Almalehā, jo nemiernieki «Al Nusras frontes» vadībā sarīkoja pretuzbrukumu.

Vietnē apgalvots, ka nemiernieki valdības spēkiem uzbruka ar divām pašnāvnieku automašīnām, kas pildītas ar sprāgstvielām.

«Sīrijas Cilvēktiesību observatorija» norādīja, ka režīma veiktā bombardēšanā nemiernieku kontrolētā Alepo rajonā gājuši bojā divi bērni.

Lielāko daļu Alepo provinces kontrolē «Al Nusra fronte» un tās sabiedrotie islāmisti, bet pati pilsēta, kas pirms kara sākuma bija Sīrijas komerciālais centrs, kopš 2012.gada jūlija ir sašķelta nemiernieku un režīma kontrolētās teritorijās.

Ceturtdien «Sīrijas Cilvēktiesību observatorija» paziņoja, ka vēl 13 civiliedzīvotāju, tostarp četri bērni, gājuši bojā režīma raidītu raķešu uzbrukumos Austrumgutā Damaskas apkaimē.

Konflikts Sīrijā turpinās jau vairāk nekā piecus gadus, un tajā gājuši bojā vairāk nekā 280 tūkstoši cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu