Lionelam Mesi piespriests 21 mēneša cietumsods

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Argentīniešu futbolistam Lionelam Mesi piespriests 21 mēneša cietumsods par krāpšanos ar nodokļiem, atsaucoties uz Spānijas medijiem, ziņo BBC. Barselonas futbola zvaigznes vārds figurēja arī slepenajos ofšoru darījumos, kas zināmi kā «Panamas dokumenti».

Cietumsods piespriests arī sportista tēvam Horhem. Apsūdzības puses uzstāja, ka abu mahināciju rezultātā Spānijai nodarīti zaudējumi 4,1 miljona eiro apmērā laikā no 2007. līdz 2009. gadam.

Lionelam Mesi un viņa tēvam arī piespriests 3,7 miljonu eiro naudassods par «nodokļu paradīžu» izmatošanu Belizā un Urugvajā.

Tomēr, domājams, abi no cietumsoda varētu izvairīties. Spānijas likumi nosaka, ka cietumsodi, kas ir mazāki nekā divi gadi, var tikt izciesti nosacīti.

Apsūdzības noliedza

Argentīniešu futbola superzvaigzne Lionels Mesi Spānijas tiesā iepriekš noliedza, ka būtu apzināti iesaistījies nelikumīgās darbībās un zinājis par naudas atmazgāšanu.

Mesi un viņa tēvs Horhe tika apsūdzēti, jo esot krāpušies ar nodokļu atmaksāšanu par ieņēmumiem, kas laika posmā no 2006. līdz 2009. gadam iegūti par futbolista publiskā tēla izmantošanu komerciālos nolūkos. Nauda esot atmazgāta caur neeksistējošiem uzņēmumiem Belizā un Urugvajā.

«Es spēlēju futbolu. Man nebija ne mazākās nojausmas par to. Uzticējos tēvam un advokātiem,» noklausīšanās laikā teica Mesi.

Ienākumi gūti, slēdzot līgumus ar tādām kompānijām kā «Banco Sabadell», «Danone», «Adidas», «Pepsi-Cola», «Procter & Gamble» un «Kuwait Food Company».

«Viss, ko zinu, ir, ka parakstījām līgumus ar zināmiem sponsoriem par noteiktu summu.

Man bija jāpiedalās reklāmās, jāfotografējas un jādara tamlīdzīgas lietas, bet par naudu un kur tā aizgāja, neko nezināju,» stāstīja Mesi.

Mesi un viņa aizstāvji tiesā jau pirms laba laika teica, ka par finansēm rūpējies futbolista tēvs, kurš dēlam neko nav ziņojis.

Arī tēvs neatzīst savu atbildību

Tiesa, arī pats tēvs daļu atbildības noveļ uz citu līdzdalībnieku pleciem.

«Vienmēr esmu mēģinājis Lionela dzīvi padarīt vieglāku. Tas viss man ir kā ķīniešu ābece, neko no tā nesapratu. Lūdzu konsultantiem, lai uzrauga mūsu līdzekļus, un viņi ieteica, ka tas ir labākais ceļš,» teica futbolista tēvs.

Spānijas prokuratūra abiem apsūdzētajiem pieprasīja teju divu gadu cietumsodu, kā arī naudas sodu apmērā, kādā tika radīti nodokļu zaudējumi.

Mesi janvārī tika atzīts par 2015.gada labāko futbolistu. Kopumā viņa kontā ir piecas šādas balvas, jo zelta bumbu jeb «Ballon d'Or» viņš saņēma arī laika posmā no 2009. līdz 2012. gadam.

Šosezon Spānijas čempionātā viņš 33 spēlēs guva 26 vārtus, bet UEFA Čempionu līgā argentīnietis septiņos mačos izcēlās ar sešiem gūtiem vārtiem.

«Barcelona» šosezon tika kronēta par Spānijas čempioni, bet UEFA Čempionu līgā klubs apstājās ceturtdaļfinālā, kur piekāpās Madrides «Atletico» futbolistiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu