Plūdos Ķīnā 181 cilvēks gājis bojā vai pazudis bez vēsts

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ķīnas centrālajā un austrumu daļā stipru lietusgāžu izraisītos plūdos ir gājis bojā vai pazudis bez vēsts 181 cilvēks, bet ūdens līmenis ir sācis kristies, trešdienas vakarā paziņoja Ķīnas Meteoroloģiskā pārvalde.

Plūdos, kurus izraisīja vairākas dienas ilgas lietavas, tika pārrauti aizsargdambji, applūda pilsētas un ciemi, un tika apturēts sabiedriskais transports.

Pie Jandzi upes esošajā Vuhaņas pilsētā ar astoņiem miljoniem iedzīvotāju nedēļas laikā nolija 57,4 centimetri lietus, kas bija jauns rekords.

Vuhaņas civillietu ierēdņi pavēstīja valsts medijiem, ka šajā pilsētā plūdos gājuši bojā 14 cilvēki un viens pazudis bez vēsts. Apmēram 170 tūkstoši pilsētas iedzīvotāju tika pārcelti citur, un vairāk nekā 80 tūkstoši tika izmitināti patvertnēs.

Jandzi upes krastos un apkārtējos reģionos līdz trešdienai tika reģistrēts 181 bojāgājušais un bez vēsts pazudušais, informēja Ķīnas Civillietu ministrija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu