Plūdos Ķīnas ziemeļos šonedēļ gājuši bojā vai pazuduši 75 cilvēki

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Ķīnas ziemeļos lietusgāzes ir izraisījušas plūdus, kuros kopš pirmdienas gājuši bojā vai pazuduši bez vēsts vismaz 75 cilvēki, ceturtdien paziņoja Ķīnas valdība.

Civillietu ministrijas dati par jauno plūdu upuriem publicēti laikā, kad Ķīnā turpinās spēcīgas lietavas, kas radījušas haosu parasti sausos rajonos, ieskaitot galvaspilsētu Pekinu.

Gada pirmajā pusē Ķīnā tika reģistrēti 576 cilvēki, kas plūdos gājuši bojā vai pazuduši bez vēsts.

Pekinu kopš otrdienas piemeklējis nemitīgs lietus, kura dēļ ir atcelti simtiem lidmašīnu un vilcienu reisu un ir applūdušas pilsētas ielas. Lietus arī apdraudēja upju aizsprostus Ķīnas centrālajā daļā, un varas iestādes iesaistīja karaspēku un smago tehniku, lai aizpildītu spraugas tajos.

Desmitiem tūkstoši cilvēku ir evakuēti no plūdu skartajiem rajoniem, un plūdu radītie tiešie ekonomiskie zaudējumi ir pieauguši līdz simtiem miljonu eiro.

Ķīnas prezidents Sji Dziņpins trešdien brīdināja valsti sagatavoties jaunām grūtībām un sacīja, ka ierēdņi, kas būs nolaidīgi savu pienākumu pildīšanā, tiks bargi sodīti.

Arī Ķīnas dienvidus ir skāruši plūdi, kas notiek katru gadu musonu sezonā, kura sākās maijā. Ūdens līmenis dažās lielajās upēs jau ir augstāks nekā 1998.gadā, kad plūdos gāja bojā 4150 cilvēki galvenokārt pie Jandzi upes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu