Nemiernieki Sīrijā «kļūdas dēļ» nogriež galvu mazam zēnam

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Internetā parādījis šaušalīgs video, kurā redzams, kā Sīrijas nemiernieki nogriež galvu mazam zēnam. Nemiernieku grupējuma līderi vēlāk šo incidentu nodēvēja par «individuālu kļūdu», ziņo CNN.

Video redzams, kā kravas auto kastē kopā ar vairākiem kaujiniekiem atrodas pārbijies apmēram 10 gadus vecs zēns. Nemiernieki apgalvo, ka zēns ir Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīmu atbalstošā «Liwa al-Ouds» biedrs. Kaujinieki video paziņo, ka zēns tika sagūstīts neoficiālā bēgļu nometnē karadarbības nomocītās Alepo pilsētas tuvumā.

Pēcāk video redzams, kā viens no vīriešiem zēnam pie kakla pieliek nazi.

«Liwa al-Ouds» pārstāvji vēlāk noliedza, ka zēns būtu bijis grupējuma gūsteknis. Viņš dzīvojis kopā ar savu ģimeni - «vienu no virknes trūcīgo ģimeņu, kuras dzīvo teroristu kontrolētajos rajonos».

Tikmēr nemiernieku grupa «Nour al-Din Zenky», kura tiek turēta aizdomās zvērīgās slepkavības pastrādāšanā, paziņojumā «Facebook» zēna nāvi nosauca par «individuālu kļūdu» un solīja, ka izmeklēs «sociālajos tīklos publiskoto cilvēktiesību pārkāpumu».

«Nour al-Din Zenky» ir viens no grupējumiem, kuri cīnās pret prezidenta Bašara al Asada režīmu. Grupējuma paziņojumā arī teikts, ka šādi gadījumi kopumā ir «individuālas kļūdas, kas neatspoguļo nedz tipisku rīcību, ne mūsu vispārējo politiku». Tiek arī apgalvots, ka slepkavībā iesaistītie vīrieši tikuši aizturēti un nodoti «juridiskajai komisijai», kura izveidota, lai notikušo izmeklētu.

Kaujinieki vienlaikus arī pauda kritiku starptautiskajai sabiedrībai par «tās klusēšanu par kara noziegumiem, kurus pastrādājis Asada režīms, lai gan šie noziegumi sasnieguši kriminalitātes un brutalitātes virsotnes pasaules acu priekšā».

«Amnesty International» paziņojumā tikmēr pauž, ka mazā zēna slepkavība ir tikai viens no trauksmes signāliem par to, kā šādi noziegumi Sīrijā tiek pastrādāti nesodīti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu