Kādam būtu jābūt cilvēkam, lai izdzīvotu smagā avārijā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Viktorijas štatā, Austrālijā satiksmes drošības kampaņas ir ne mazāk populāras kā pie mums. Tur jaunākās kampaņas ietvaros ir radīts cilvēka manekens ar ideālo ķermeņa uzbūvi, kas palīdzētu izdzīvot lielā ātrumā notikušā avārijā.

Manekena skulptors ir Melburnā dzīvojošā māksliniece Patrīcija Pičinini, kurai noderīgus padomus darbā sniedzies Melburnas slimnīcas traumatoloģijas speciālists Kristiāns Kenfīlds.

Šīs sadarbības rezultātā tapis cilvēks ar nedabiski lielu galvu, kas avārijā funkcionētu kā veloķivere, kā arī bez kakla un attiecīgajiem spranda skriemeļiem, ko traumēt triecienā no aizmugures.

Tā vietā par Grehemu nodēvētajam manekenam ir superribas, kas spēj absorbēt potenciāli nāvējošos triecienus.

Grehems ir izgatavots no stikla šķiedras, silikona, gumijas un cilvēka matiem. Tas līdz 8.augustam būs aplūkojams Viktorijas Nacionālajā bibliotēkā, kur apmeklētāji ar paplašinātās realitātes ierīču palīdzību varēs uzzināt vairāk par to, kas atrodams zem Grehema ādas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu