Ceļvedis: Laba Daba, Pien Fest, Weekend Baltic, Barišņikovs, pilsētsvētki u.c.

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sveiks, august, beidzamais vasaras mēnesi! Cerams, ka brīvdienās lietus tev nav plānots, jo šajās dienās notiek lielākais festivālu un koncertu klāsts visā Latvijā un ne tikai. Iegriežam vasaras beidzamo mēnesi ar jautrību un dzīvesprieku!

 
Foto: ogresnovads.lv

Pilsētsvētki: Limbažos, Ogrē, Alūksnē un Ventspilī

PILSĒTSVĒTKI

Svinēs Limbažu 793.jubileju

Foto: publicitātes

Limbažu pilsētas svētku programma

Alūksnē svinēs pilsētas svētkus

Foto: publicitātes

Alūksnes pilsētas svētku programma

Ventspils Pilsētas svētkos tiks atklāta unikāla strūklaka «Fregate «Valzivs»»

Foto: publicitātes

Ventspils pilsētas svētku programma

Ogre svinēs 88. jubileju

Foto: publicitātes

Ogres pilsētas svētku programma

 
Foto: Mārtiņš Otto, TVNET

Festivāli: Weekend Baltic, Pien Fest, Laba Daba, Balets, Live Fest

Baltijas lielākais festivāls «Weekend Baltic»

Foto: publicitātes

Weekend Festival Baltic saviem apmeklētājiem šogad piedāvā četras dažādas, bet vienlīdz jaudīgas skatuves:

  • Galvenā skatuve, kas būs vēl iespaidīgāka nekā pagājušajā gadā (festivāla organizatori garantē – ko tādu jūs nebūsiet redzējuši!). Uz tās trīs dienās kāps tādas zvaigznes, kā Avicii, Tiesto, Steve Aoki, Martin Garrix, Robin Schulz, Afrojack un daudzi citi.
  • Future Stage, kas pārsteigs skatītājus ar savu formu un novietojumu. Future stage gaidītākie izpildītāji ir Headhunterz, Don Diablo, Sigala un citi.
  • Live stage, uz kuras piektdienā kāps arī pašmāju Brainstorm priecēs ar dzīvajiem elektroniskās mūzikas setiem. Uz dzīvās skatuves kāps visiem pazīstamie Example, Sigma, igauņu Cartoon un citi mākslinieki.
  • Digital stage, kur ar spēcīgiem DJ setiem liks dejot ikvienam, pateicoties tādiem DJ, kā Kristjan Hirmo, Orkidea, The Second Level, pašmāju Ex [Da] Bass un arī Latvijas Coca Cola un Weekend Festival Baltic organizētā DJ konkursa uzvarētājs.

Ar pilnu mākslinieku programmu pa dienām un skatuvēm, kā arī to uzstāšanās laikus ir iespējams apskatīt šeit:

Piena Fest Lucavsalā

Foto: publicitātes

Ģimenēm draudzīgākais mūzikas festivāls LABA DABA

Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Laba Daba progrsamma

Dzintaru koncertzālē 17. baleta festivāls «Baleta zvaigznes Jūrmalā»

6. augustā plkst. 20.00 Dzintaru koncertzālē norisināsies krāšņākais baleta notikums vasarā - 17. starptautiskais baleta festivāls «Baleta zvaigznes Jūrmalā». Festivālā ik gadu vasarīgi atraisītā atmosfērā tiekas esošās un uzlecošās pasaules mēroga baleta zvaigznes un laikmetīgā horeogrāfija draudzīgi sadzīvo ar klasiskā baleta pērlēm. Kopā ar spilgtākajiem Latvijas baleta māksliniekiem šogad festivālā uzstāsies baleta zvaigznes no Vācijas, Spānijas, Brazīlijas, Filipīnām, Slovēnijas, Japānas un ASV! Katru gadu festivāla mākslinieciskais vadītājs Aivars Leimanis piedāvā skatītājiem īpaši izveidotu programmu, kas ļauj redzēt slavenības, iepazīt jaunus vārdus un pārdomāt tendences pasaules baletā. Kā ierasts, skatītājus priecēs arī Latvijas Nacionālā baleta kordebalets un solisti - Elza Leimane, Ieva Rācene, Arturs Sokolovs, Raimonds Martinovs, Ringolds Žigis un Jolanta Lubeja, kas tikko ieguvusi zelta godalgu prestižajā 9. Korejas starptautiskajā baleta konkursā. Protams, festivāla programma neiztiks arī bez pārsteigumiem un kopīgi iestudēta koncerta fināla.

«Live Fest» Kuldīgā

Foto: publicitātes
 
Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

Pasākumi: gadatirgus un Bauskas smeķis

Sestais mūsdienu amatniecības festivāls Brīvdabas muzejā

Foto: publicitātes

Izgaršo vasaru Bauskā svētkos «Bauskas smeķis»

Foto: publicitātes



 
Foto: publicitātes

Koncerti: Kulakovs, dziesminieki, elektroniķi

Jaunpiebalgā notiks 7. Latvijas dziesminieku saiets

Foto: publicitātes

«Kulakova nakts»

«Kulakova nakts», kas pagājušajā gadā pirmo reizi notika Ogrē, šovasar norisināsies Liepājā, koncertdārzā «Pūt, vējiņi», 6. augustā. Līdz ar šīs vasaras festivālu «Kulakova nakts» tiks svinēta arī grupas «Pērkons» 35 gadu jubileja. Šovasar «Kulakova naktī», tāpat kā pērn, piedalīsies grupa «Pērkons» un «Menuets», savu dalību apstiprinājis arī grupas kādreizējais solists operdziedātājs Nauris Puntulis. Koncertā piedalīsies arī grupa «Rīgas Modes», «Willow Farm», «ARKA», «Rihards Saule & Co», «Varis Siliņš & Co» un Liepājas teātra aktieris Edgars Pujāts. Grupas «Pērkons» līderis un «Kulakova nakts» idejas aizsācējs komponists Juris Kulakovs klāstīja, ka Liepāja viņam ir svarīga daudzējādā ziņā. «Daudz esmu rakstījis mūziku Liepājas teātra izrādēm, esmu vairākkārt bijis «Liepājas dzintara» žūrijā, grupa «Līvi» man bija labi draugi, turklāt visu šo darbību rezultātā man pat ir izsniegta Liepājas pilsoņa pase,» atklāja Kulakovs.

Ventspilī gaidāma elektroniskās mūzikas nakts «Bezmiegs II»

Foto: publicitātes
 
Foto: publicitātes

Izrādes: Baršņikovs, Muļķe sirds, Valmieras teātra festivāls

Barišņikova «Vēstule cilvēkam»

Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

Latvijas pilsētās būs skatāma izrāde «Muļķe sirds»

Foto: publicitātes

Valmierā notiks vasaras teātra festivāls pilsētvidē

Foto: publicitātes

***

Augusta pirmajā nedēļas nogalē svētkus svin Latvijas augstākā pilsēta Alūksne! Kad gadatirgū ir nopirkts kāds gards našķis, nelielajos atelpas brīžos starp svētku programmas dažādajiem koncertiem un priekšnesumiem izmanto iespēju iepazīt arī Alūksnes apkārtni no dzelzceļa skatupunkta. Skrīveru stacija, Pērses tilts vai Daudzavas stacija – iemūžini šos punktus skaistās foto kolāžās ceļojuma spēles «Dzelzceļa spēle. Toreiz un tagad» ietvaros. Tādējādi ne tikai dažādosi savus brīvdienu piedzīvojumus, bet vari arī tikt pie lieliskām pārsteiguma balvām. Turklāt, ja ar aplikācijas palīdzību būsi nofotografējis jau piecus spēles objektus, varēsi izbaudīt bezmaksas braucienu ar bānīti maršrutā Gulbene-Alūksne-Gulbene! Vairāk www.dzelzcelam155.lv/toreiz-tagad

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu