Japānā vīrietis ar nazi nogalina vismaz 19 invalīdus

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Naktī uz otrdienu Sagamiharas invalīdu aprūpes centrā Japānā kāds vīrietis ar nazi nogalinājis vismaz 19 cilvēkus un 45 citus ievainojis, no tiem 18 cilvēki ir smagā stāvoklī, ziņo policija. 26 gadus vecais uzbrucējs tika arestēts, kad īsi pēc plkst. 3.00 naktī pats ieradās policijā, sakot: «To izdarīju es».

Uzbrucējs sacīja, ka ir šī aprūpes nama bijušais darbinieks, un pauda uzskatu, ka «visiem invalīdiem būtu jāpazūd», ziņoja laikraksts «Asahi Shimbun».

Uzbrukums, kas ir viena no lielākajām masu slepkavībām Japānas pēckara vēsturē, notika vienstāva aprūpes namā «Tsukui Yamayuri-en», kas atrodas Sagamiharas pilsētā uz rietumiem no Tokijas.

Notikuma vietā ieradās ātrās palīdzības, policijas un ugunsdzēsēju mašīnas.

«Ārsti apstiprināja 19 cilvēku nāvi,» sacīja ugunsdzēsības nodaļas preses sekretārs. Viņš informēja, ka uzbrukumā arī ievainoti 25 cilvēki, no kuriem 20 guvuši nopietnus ievainojumus.

Ziņu aģentūra «Kyodo» vēstīja, ka uzbrucējs Satosi Uemacu ir aizturēts.

Policija paziņoja, ka naktī saņēmusi telefona zvanu no aprūpes centra ar informāciju, ka tur iekļuvis ar nazi bruņots vīrietis.

Sabiedriskā raidkompānija NHK ziņoja, ka uzbrucējs iekļuvis ēkā, izsitot logu pirmajā stāvā, un tad sācis durt tajā esošos cilvēkus.

Policija viņa somā atrada vairākus nažus, no kuriem daži bija asiņaini.

Policija paziņoja, ka uzbrucējs ieradies iecirknī apmēram pusstundu pēc uzbrukuma sākuma un atzinies tā īstenošanā.

Aprūpes centru otrdien bija norobežojusi policija ar dzeltenu lenti.

Vardarbīgas noziedzības līmenis Japānā ir viens no zemākajiem attīstīto valstu vidū, un uzbrukumi ar jebkādiem ieročiem šajā valstī ir neparasta parādība.

2001.gadā pamatskolā Osakas pilsētā tika nodurti astoņi bērni.

2008.gadā Tokijā Akihabaras rajonā kāds vīrietis ar īrētu kravas mašīnu iebrauca pircēju pūlī un sāka durt garamgājējus, nogalinot septiņus un ievainojot 10 cilvēkus.

Pēc šī slaktiņa Japānā tika aizliegti abpusgriezīgi naži ar vairāk nekā 5,5 centimetrus garu asmeni, un par to glabāšanu draud cietumsods līdz trim gadiem.

Bēdīgi slavenākais uzbrukums Japānā notika 1995.gadā, kad sektas «Aum Shinrikyo» locekļi ieplūdināja zarīna gāzi Tokijas metro sistēmā, nogalinot 13 cilvēkus un izraisot tūkstošiem pasažieru saslimšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu