Rūdolfs dosies mājās; ārsti veselības problēmas nekonstatē

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas ārsti nepilnus trīs gadus vecajam Rūdolfam būtiskas veselības problēmas nav konstatējuši. Mazais zēns jau piektdien devās mājās. Nabaga puika pazuda ceturtdienas vakarā Saulkrastu novadā, pavadot nakti mežā pilnīgā vienatnē..., kamēr viņu izmisīgi meklēja vairāk nekā 700 cilvēki - vecāki, policija, NBS karavīri, zemessargi, glābēji, brīvprātīgie. Meklēšanā iesaistīto cilvēku kopīgiem spēkiem mazais Rūdolfs atgriezās pie mammas tikai šodien pusdienlaikā.

Pazudušais Rūdolfs brīdī, kad viņu atrada NBS karavīrs, sēdēja mežā zem koka raudādams. Rūdolfs pazuda ceturtdienas vakarā. Naktī viņu meklēja ap 400 cilvēku, no rīta meklētāju skaits sasniedza aptuveni 700 cilvēku. Mazais puika tika atrasts 1,5 km no pazušanas vietas. Rūdolfs tika nogādāts bērnu slimnīcā novērošanai, viņš bija nosalis un knišļu, ērču sakosts.

Vizuāli zēna veselības stāvoklis nebija kritisks, taču zēns nekavējoties tika nodots mediķu aprūpē.

Pats Rūdolfs mediķiem iepriekš stāstījis, ka jūtas labi. Tomēr drošības dēļ viņš kopā ar māti tika nogādāts slimnīcā papildus pārbaužu veikšanai.

Prieka asaras un pateicība meklētājiem

Saulkrastu pašvaldības policijas priekšnieks Inārs Zaharāns TVNET pastāstīja, ka bērns atrasts aptuveni 1,5 km no vietas, kur viņš bija pazudis. Zaharāns piebilda, ka bērns atrasts pie Bīriņu ceļa, netālu no kāda būvniecības preču veikala. Bērns jūtoties samērā labi, un briesmas viņa veselībai nedraudot.

«Neilgi pēc plkst. 12.00 parādījusies informācija, ka Rūdolfs ir atrasts! Valsts policija šoreiz oficiāli apstiprina, ka zēns ir atrasts. Zēnu, kurš sēdējis mežā zem koka un raudājis, atradis NBS karavīrs,» teikts policijas paziņojumā.

Rūdolfs atradies!
Rūdolfs atradies! Foto: Facebook/Svetlana Habarova

Neilgi pirms Saulkrastu novadā pazudušā nepilnus trīs gadus vecā Rūdolfa atrašanas mežā uzieti viņa pēdu nospiedumi, notikuma vietā klātesošajiem pastāstīja zemessargs Armands Lūsis, kurš pats arī bija uzgājis šos pēdu nospiedumus. Īsi pēc tam zēns pamanīts sēžam zem koka diezgan dziļi mežā - tādā vietā, kurā viņa atrašana meklētājiem iepriekš šķitusi maz ticama.

Zēna meklēšanā iesaistījās gan policija, gan armija un zemessargi, gan arī simtiem brīvprātīgo - atrašanas brīdī Rūdolfu meklēja ap 700 cilvēku.

Meklēšanā piedalījās Valsts policijas, Nacionālo bruņoto spēku, Nacionālās aizsardzības akadēmijas, Zemessardzes, Saulkrastu novada pašvaldības policijas, organizācijas «bezvests.lv» un citi brīvprātīgie pārstāvji.

Valsts policija izsaka lielu pateicību visiem dienestiem un brīvprātīgajiem no dažādām Latvijas vietām, kas piedalījās un palīdzēja meklēšanā un zēna atrašanā.

Meklēšanas operācijas noslēgumā tēvs arī pateicās visiem dienestu pārstāvjiem un brīvprātīgajiem par ieguldīto darbu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu