Francijas dienvidos pie Marseļas plosās savvaļas ugunsgrēki, 1000 cilvēku evakuēti

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Francijas dienvidos pie Marseļas pilsētas plosās savvaļas ugunsgrēki, kuru dēļ vairāk nekā 1000 cilvēku ir evakuēti no savām mājām, un to dzēšanā trešdien tika iesaistīti 1800 ugunsdzēsēju.

Saskaņā ar ugunsdzēsēju sniegtām ziņām uguns ir izpostījusi 2700 hektāru lielu krūmāju, zālāju un mežu teritoriju uz ziemeļiem no Marseļas, un tās izplatīšanos veicina stiprs vējš.

Ugunsdzēsēji trešdienas pēcpusdienā nosauca šos ugunsgrēkus par «nekontrolējamiem», bet ceturtdienas naktī atzina, ka ir labvēlīgāki apstākļi to dzēšanai.

Mazpilsētā Vitrolā apmēram 25 kilometrus uz ziemeļiem no Marseļas uguns iznīcināja desmitiem mājokļu, un vairāk nekā 1000 iedzīvotāju bija spiesti patverties vietējos sporta centros. Netālu esošajā Ronjakā viens cilvēks guva nopietnus ievainojumus.

Dzēšot ugunsgrēku Ero departamentā, četri ugunsdzēsēji tika ievainoti, kad viņu automašīna nonāca liesmu ielenkumā.

Ugunsgrēki izcēlušies pēc ļoti sausas ziemas un pavasara Francijas dienvidaustrumos, un debesīs virs Marseļas ir izveidojusies bieza dūmaka.

Trešdienas vakarā ugunsgrēku dēļ tika slēgtas divas automaģistrāles un Marseļas lidostā tika atcelti daži avioreisi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu