Turcijas policija veic kratīšanas trīs Stambulas tiesās

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Turcijas policija pirmdien veikusi kratīšanas trīs Stambulas tiesās, meklējot 173 personas, kas tiek turētas aizdomās par pagājušajā mēnesī notikušo apvērsuma mēģinājumu.

Orderi izdoti 173 prokuroru un tiesu darbinieku aizturēšanai. Šīs personas tiek turētas aizdomās par saistību ar ASV dzīvojošo turku garīdznieku Fetullu Gilenu, kuru Turcijas varasiestādes apsūdz neveiksmīgā puča organizēšanā.

Cik daudz personu reidos ir aizturēts, pagaidām nav zināms.

Jau vēstīts, ka 15. un 16.jūlijā Turcijā notika militārā apvērsuma mēģinājums, kas gan cieta neveiksmi. Kaut arī puča gaitā dumpinieki Ankarā, Stambulā un citās pilsētās sagrāba vairākus stratēģiski svarīgus objektus, varu valstī izdevās noturēt līdzšinējam prezidentam un valdībai.

Pēc neveiksmīgā puča Turcijas armijā un valsts iestādēs tika sāktas «tīrīšanas», kas vēl arvien turpinās. Līdz šim aizturēti vairāk nekā 35 000 cilvēki, no kuriem 11 597 jau atbrīvoti.

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdoans paziņojis, ka «tīrīšanas» nepieciešamas, lai izskaustu Gilena vīrusu no valsts institūcijām, bet kritiķi pauduši bažas, ka tās jau sen pārvērtušās raganu medībās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu