Igauņu trīnītes pārraksta olimpisko spēļu vēsturi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Simpātiskās Igaunijas garo distanču skrējējas Leila, Līna un Lilija Luikas svētdien kļuva par pirmajām trīnītēm, kas vienlaicīgi izgāja uz starta vienā un tajā pašā distancē olimpiskajās spēlēs. Divas māsas karstajos laika apstākļos Riodežaneiro sasniedza maratona finišu, viena izstājās.

30 gadus vecās sportistes piesaistīja milzīgu pasaules preses uzmanību. Ja dvīņu starts olimpiskajās spēlēs nav nekas neparasts, tad trīnītes līdz šim pasaules vērienīgākajā sporta forumā nebija piedalījušās. Turklāt viņas visas startēja vienā disciplīnā.

Lilija 42,195 km garo distanci veica divās stundās, 48 minūtēs un 29 sekundēs, kas deva 97. pozīciju. Viņai ar laiku divas stundas, 54 minūtes un 38 sekundes sekoja Leila, ieņemot 114. vietu, bet Līna finiša līniju nesasniedza.

«Lieliskas emocijas, un trīs sapņi ir piepildījušies,» savā sociālā tīkla «Facebook» profilā raksta māsas.

«Tas bija tik grūti! Redzēju meitenes izstājamies un visas jutās smagi,» norādīja Lilija, kura finišu sasniedza vairāk nekā 24 minūtes aiz uzvarētājas Džemimas Sumgongas no Kenijas.

«Kad Līna turējās aiz mums, es viņu vēl centos dzīt uz priekšu, uzmundrināju. Bija tik skumji, jo cerējām nokļūt līdz galam. Domāju, ka viņa varēs finišēt un varēsim finiša līniju šķērsot kopā, taču šī bija ļoti smaga trase,» piebilda Lilija.

Savas pirmās maratona sacensības Tartu dzimušās trīnītes aizvadīja pirms četriem gadiem.

«Tas ir pārsteidzoši. Profesionāli sākām skriet vien 24 gadu vecumā un vēlējāmies iedvesmot citus cilvēkus, kuri baidās ar sportu nodarboties tik vēlu,» sacīja Leila.

«Esam aktīvas jau no bērnības. Mums patīk dejot, aktīvs dzīves veids un tas mūs ievirzīja profesionālajā sportā,» izdevumam ABC sacīja Lilija. «Mums bija labi rezultāti Igaunijā un sākām domāt, ka varam sasniegt ko vairāk ārpus savas valsts robežas. Piemēram, piedalīties Eiropas čempionātā un olimpiskajās spēlēs.»

Maratonu veica arī Vācijas dvīnes Līza un Anna Hāneres. Viņas finišēja kopā attiecīgi 81. un 82. pozīcijā.

Labākā no Latvijas sportistēm bija pieredzējusī Jeļena Prokopčuka, kura izcīnīja 12. vietu. Ilona Marhele un Ariana Hilborna ierindojās attiecīgi 61. un 106. vietā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu