NASA sekmīgi izmēģina raķešdzinēju lidojumam uz Marsu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nacionālā Aeronautikas un kosmosa aģentūra turpina aktīvi gatavoties lidojumam uz Marsu, ko ar cilvēku apkalpi kosmosa kuģī tā plāno īstenot šā gadsimta trīsdesmitajos gados.

NASA ceturtdien, 18.augustā sekmīgi aizvadījusi pilnveidota no dienesta atstādināto atspoļkuģu galvenā dzinēja RS-25 pārbaudi septiņu ar pusi minūšu garumā.

Milzīgajai Space Launch System (SLS) nesējraķetei, ar kuru kosmosa dzīlēs tiks nogādāts kuģis Orion, kopumā ir apgādāta ar sešiem dzinējiem. Divi faktiski ir raķetes, ko darbina cietā degviela, bet četri - RS-25 atspoļkuģu dzinēji. Tikai tā SLS spēs atrauties no Zemes un mūsu planētas gravitācijas lauka.

Vienlaikus ar dzinēju, kura darbināšanai tiek izmantots sašķidrināts ūdeņradis un sašķidrināts skābeklis, NASA inženieri izmēģināja arī komponentes jaunam konotrolierim, kas būtībā ir dzinēja smadzenes un koordinē komunikāciju starp to un pašu raķeti.

Raķešdzinēja testu NASA veica savā Stennisa kosmiskajā centrā Misisipi štatā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu