Parīzē debitēs jauns elektroopelis

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Opel

Jau pavisam drīz Parīzes automobiļu izstādē «Mondial de l’Automobile» Opel prezentēs savu vīziju par elektromobilitāti tuvākajos gados.

No 1. līdz 16. oktobrim pasaules pirmizrādi Parīzē piedzīvos elektroauto Opel Ampera-e - automobilis, kura priekšējo režģi aizvien rotā zibens, taču iekšdedzes dzinēja vietā tas piedāvā novatoriskas akumulatoru tehnoloģijas, ierobežotu izmešu daudzumu ar jaunu braukšanas pieredzi, ko sniedz no 0 apgriezieniem pieejamais 360 ņūtonmetru griezes moments.

«Opel Ampera-e padara elektromobilitāti pilnībā piemērotu ikdienas lietošanai un gatavu nākotnei,» saka Opel izpilddirektors Karls Tomass Noimans (Karl-Thomas Neumann). «Ampera-e demonstrē, cik labi ilgtspējība savienojama ar braukšanas baudu. Un ar savu spēcīgo elektromotoru tas sniedz patiesu braukšanas prieku.»

Ampera-e jauda atbilst 150 kW/204 ZS. Starts no vietas pie luksoforiem un izbraukšana uz autošosejas ir Opel Ampera-e iecienītākās disciplīnas.

Kompaktā auto paātrinājums līdz pilsētām tipiskajiem 50 km/h ir tikai 3,2 sekundes,

bet apdzīšanas paātrinājums no 80 līdz 120 km/h ir tikai 4,5 sekundes (provizoriskie dati). Ampera-e veiktspēja ir tādā pašā līmenī kā sportiskajiem Opel OPC modeļiem.

Opel Ampera-e
Opel Ampera-e Foto: Opel

Braukšanas prieks ar Opel Ampera-e saglabājas arī kruīzā līdz 150 km/h. Tai pašā laikā to, cik iespējams nobraukt ar vienu akumulatoru uzlādes reizi, Opel neprecizē, vien norāda, ka Ampera-e piedāvā būtiski lielāku veicamo distanci nekā citi elektroauto. Tāpat Opel sola, ka akumulatoru izvietojums grīdā ne vien uzlabo izsvarojumu un vadāmību, bet arī nodrošina plašu salonu, ērtu sēdēšanu pieciem pasažieriem un kompaktklasē konkurētspējīgu bagāžas nodalījumu.

Noslēgumā Opel atzīmē, ka Ampera-e, ja pircējs vēlas, spēj piedāvāt visas jaunākās izklaides un savienojamības sistēmas, tai skaitā jaunākās paaudzes IntelliLink un Opel OnStar, kas atkarībā no pieejamības piedāvā pieslēgties iekšējam Wi-Fi tīklam vienlaicīgi līdz pat septiņām mobilajām ierīcēm. IntelliLink savienojamība ar Apple CarPlay un Android Auto ienes viedtālruņu pasauli Ampera-e, tādā veidā pasažieriem nodrošinot pilnu pieeju mīļākajai mūzikai un ļauj lejupielādēt savas iecienītākās filmas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu