Turcijas tanki iegājuši Sīrijas teritorijā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vairāki desmiti Turcijas tanku trešdien šķērsojuši robežu un iegājuši Sīrijas teritorijā, sākot operāciju, kuras mērķis ir padzīt teroristiskā grupējuma «Islāma valsts» kaujiniekus no Džerābulusas pilsētas, no notikumu vietas ziņo aģentūras AFP fotogrāfs.

Tankiem sekoja vairāki mazāki spēkrati, kuros, domājams, atrodas Ankaras atbalstīto sīriešu nemiernieku kaujinieki.

Kā vēstīts, Turcijas premjerministra kanceleja trešdienas rītā paziņoja, ka armija un starptautiskās koalīcijas gaisa spēki Sīrijā sākuši operāciju Džerābulusas atbrīvošanai.

Taču vēlāk Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans nāca klajā ar paziņojumu, ka operācija nav vērsta vienīgi pret «Islāma valsti», bet arī pret kurdu zemessardzi.

«No plkst. 4.00 mūsu spēki sākuši operāciju pret «Islāma valsts» un PYD (Kurdu Demokrātiskās vienības partijas) teroristu grupējumiem,» uzstājoties ar runu Ankarā, pavēstīja Erdoans, piebilstot, ka operācijas mērķis esot pielikt punktu problēmām pierobežā.

Jau pirms sauszemes spēku ieiešanas Sīrijā Turcijas kara lidmašīnas «F-16» bombardēja «Islāma valsts» kontrolēto Džerābulusu, kamēr artilērija apšaudīja 63 mērķus Sīrijas teritorijā.

Informācijas avoti drošības dienestos atklāja, ka jau pirms operācijas sākuma Sīrijas teritorijā pāris kilometru dziļumā iegājuši nelieli Turcijas īpašo uzdevumu spēki.

Tikmēr aģentūra «Anadolu» ziņo, ka Ankaras atbalstītās Brīvās Sīrijas armijas kaujinieki esot iegājuši Sīrijas teritorijā jau trīs kilometru dziļumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu