No šā gada RPP dežurēs arī pie interešu un profesionālās ievirzes izglītības iestādēm

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kā jau ierasts, viena no Rīgas pašvaldības policijas (RPP) funkcijām ir dežūru nodrošināšana pie vispārizglītojošajām mācību iestādēm. Savukārt no šā gada dežūras tiks nodrošinātas arī pie interešu un profesionālās ievirzes izglītības iestādēm pasākumu un nodarbību laikā.

Kā TVNET informē Rīgas pašvaldības policijas galvenais sabiedrisko attiecību speciālists Toms Sadovskis, RPP šajā mācību gadā rūpēsies par sabiedrisko kārtību un drošību pie 115 Rīgas skolām, 12 interešu izglītības iestādēm, 7 sporta skolām, 9 mūzikas un mākslas skolām un šo iestāžu filiālēm. Dažām izglītības iestādēm ir vairākas adreses, savukārt citām ir kopīga adrese skolai un interešu izglītības iestādei. Kopumā Rīgas pašvaldības policija ikdienā strādās 161 adresē.

Šim darbam tiks norīkoti vairāk nekā 100 pašvaldības policisti – pie dažām iestādēm policists būs pastāvīgi, bet citās vietās, kur nelielā attālumā ir vairākas iestādes, kājnieku patruļas visas dienas garumā kontrolēs vienlaikus vairākas adreses.

«Rīgas pašvaldības policijas darbinieks noteiktajā laikā dežurēs un nodrošinās sabiedrisko kārtību, kā arī ekipāžas stingrāk uzraudzīs kārtību interešu izglītības iestādēs un to apkārtnē. Tā kā interešu izglītības iestāžu Rīgā ir ļoti daudz, iepriekš atsevišķa kārtības uzraudzīšana pie tām netika organizēta, kaut gan jebkuras šādas iestādes vadītājs par nekārtībām varēja darīt zināmu pašvaldības policijai arī iepriekš un tādējādi tās tika iekļautas patrulēšanas maršrutos,» skaidro Rīgas pašvaldības policijas Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļas vecākais inspektors Artjoms Kalacs.

Toms Sadovskis skaidro: «RPP sabiedriskās kārtības nodrošināšana gan pie izglītības, gan pie interešu un profesionālās ievirzes izglītības iestādēm izpaužas kā RPP darbinieku sadarbība ar skolas sociālajiem pedagogiem, lekciju lasīšana skolēniem par drošību, dažādu konfliktsituāciju risināšana, kas var rasties kā audzēkņu starpā, tā arī audzēknim ar pedagogu vai pedagogam ar vecākiem. Šāda veida konfliktus RPP darbinieki risina, sadarbojoties ar skolas personālu. Tāpat arī tiek uzraudzīts, lai skolas teritorijā neatrastos nepiederošas personas, lai paši audzēkņi neizdarītu pārkāpumus skolā vai tās teritorijā, kā arī neiesaistītos jebkādā citā sabiedriskas kārtības traucēšanā. Nepieciešamības gadījumā var tikt izsaukti arī policijas papildspēki.»

Šim nolūkam šogad tiks izmantots lielāks skaits darbinieku nekā pagājušajā gadā, jo atšķirībā no iepriekšējiem gadiem klāt nāk interešu izglītības iestādes, sporta skolas un mūzikas un mākslas skolas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu