Pirmklasnieks un viedtālrunis. Vai zini, kā pasargāt bērnu, kuram piešķirts telefons?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Viedtālruņi ir kļuvuši par neatņemamu dzīves sastāvdaļu ne tikai pieaugušajiem - dažādu iemeslu dēļ tos lietošanai dodam arī bērniem. Tomēr kā zināt, kādā vecumā bērnam jāpiešķir pirmais telefons? Vai tiešām īstais laiks jau pirmajā klasē, sākot skolas gaitas? Kāds tieši telefons būtu piemērots, kādi ir potenciālie riski un problēmas, kas rodas līdz ar telefona piešķiršanu bērnam, un kā no tā visa izvairīties?

Net-Safe Latvia «Drošāka interneta» centra vadītāja Maija Katkovska sarunā ar TVNET uzsver, ka vecākiem ir būtiski izrunāt telefona lietošanas nianses ar bērniem, uzstādīt dažādas aplikāciju pieejamības, internetā pieejamā satura un aplikāciju lietošanas laika ierobežojumu. Viņa arī atgādina, ka

bērna pirmajam telefonam nav obligāti jābūt viedtālrunim.

Savukārt Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Izglītības pārvaldes Vispārējās izglītības skolu nodaļas galvenā speciāliste Anita Pēterkopa skaidro, ka mobilo ierīču lietošana skolās tiek noteikta katras konkrētās skolas iekšējās kārtības noteikumos, kurus vecākiem ir būtiski izrunāt ar bērniem: «Pamatā Rīgas skolās pedagogi pieņem lēmumu, kas ir atrunāts iekšējās kārtības noteikumos, ka

mobilo telefonu mācību stundās lietot nedrīkst.

Bieži tas tiek menedžēts tā, ka pirms mācību stundas bērni telefonus noliek noteiktās kastēs, pēc stundas tos viņi atkal var paņemt.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu