Ugunsgrēkā Maskavā gājuši bojā vismaz 17 cilvēki

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Maskavas ziemeļaustrumos kādai tipogrāfijai piederošā angārā šodien izcēlies paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks, kurā, saskaņā ar jaunākajām ziņām, dzīvības zaudējuši vismaz 17 cilvēki - Kirgīzijas pilsoņi. Liesmu dzēšana turpinājusies divas stundas un pabeigta ap plkst.10.00 pēc vietējā laika. Krievijas Izmeklēšanas komisija paziņojusi, ka notikusi ļaunprātīga dedzināšana.

Savukārt АГН «Москва» ziņo, ka ugunsgrēkā gājuši bojā vairāk nekā 20 cilvēku. Kāds vārdā neminēts avots ārkārtas dienestos informējis, ka «ēkas ražošanai paredzētajā daļā ceturtā stāva telpās bija izmitināti cilvēki, kaut arī dzīvošanai šīs telpas nav piemērotas. Ugunsgrēka dzēšanas laikā ēkā uzietas vismaz 20 cilvēku mirstīgās atliekas. Provizoriskās ziņas liecina, ka šie cilvēki nav spējuši izkļūt no degošajām telpām». Krievijas Ārkārtas situāciju ministrijas pārstāvis Leonīds Beļajevs ziņu aģentūrai RIA apgalvojis, ka 16 bojā gājušie nelegālie imigranti ugunsgrēka laikā devušies uz ēkas daļu, no kuras nav iespējams izkļūt. Līdz ar to viņi paši nonākuši strupceļā.

Bojā gājušie bija pilnībā bloķēti telpās, un, lai piekļūtu viņiem, nācies nojaukt sienu.

Ap plkst.10:43 Krievijas Izmeklēšanas komisija oficiāli apstiprinājusi 16 cilvēku bojā eju. 17 traģēdijas upuris ir kāda sieviete, kas mirusi jau pēc nogādāšanas slimnīcā. Ir ierosināta lieta par apzinātu īpašuma iznīcināšanu. Tomēr kāds vārdā neminēts avots ziņu aģentūrai ТАСС pavēstījis, ka bez ļaunprātīgas dedzināšanas tiekot izskatītas arī citas notikušā versijas, tai skaitā sadzīves, vai tehniskas dabas aizdegšanās. Radio stacija «Echo Moskvi» ziņo, ka viena no ugunsgrēka versijām ir īssavienojums kādā elektriskajā apgaismošanas ierīcē, kas aizdegusies un vēlāk liesmas caur tehniskā lifta šahtu pārsviedušās uz ēkas augšējiem stāviem. tai skaitā uz tipogrāfiju, kur naktī strādājusi dežūrmaiņa.

«Tipogrāfijas administrācijas un noliktavas ēkā likvidēts ugunsgrēks 200 kvadrātmetru platībā. Cietuši 20 cilvēki, no kuriem 16 gājuši bojā, vēl četri cilvēki nogādāti slimnīcā,» pavēstīja avots.

Pēc viņa teiktā, bojāgājušie ir iebraucēji no NVS valstīm.

Ugunsgrēka dzēšanas laikā no noliktavu telpām evakuēti 12 cilvēki. Ziņu aģentūra Interfax vēsta, ka četri cietušie ievietoti slimnīcās, taču viņu veselības stāvoklis vēl tiekot precizēts.

Tikmēr Maskavas mērs Sergejs Sobjaņins apsolījis kopīgi ar tiesībsargājošām iestādēm noskaidrot traģiskā ugunsgrēka cēloņus.

«Uz Altufjevskas šosejas rūpnieciskajā zonā noticis ugunsgrēks. Diemžēl, liels upuru skaits. Noskaidrosim kopā ar tiesībsargājošām iestādēm,» tviterī raksta Sobjaņins.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu