Ķīnā sāk darboties pasaulē lielākais kuģu lifts

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Jičangā, Ķīnā sācis darboties pasaulē lielākais kuģu lifts. Tas atrodas uz Trīs aizu dambja Hubei provincē, Centrālķīnā, un, pēc būvētāju ieceres, palīdzēs ievērojami palielināt pa Jandzi upi pārvadājamo kravu apjomu.

Lifta galvenās komponentes ir četri 169 metrus augsti dzelzsbetona balsti. Galvenā platforma, kurā kuģis iepeld un tiek pacelts vai nolaists nākamajā līmenī, ir 120 metrus gara un 18 metrus plata. Tā faktiski darbojas kā vertikāli paceļams baseins. Lifta kopējais svars ir 15 500 tonnas, bet tā celtspēja - 3000 tonnas. Tā darbības maksimālais augstums ir 113 metri.

No lifta būs vēl viens ieguvums. Spējot pacelt ne tikai nelielus kravas kuģus, bet arī pasažieru kuģīšus un prāmjus, tas laiku, kurš nepieciešams dambja šķērsošanai, saīsinās no trim stundām līdz 40 minūtēm. Lielākiem kuģiem gan aizvien būs jāizmanto līdzšinējais piecu noslēdzamo kameru ceļš.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu