No Scania kravas automobiļiem izveido pasaulē lielāko pulksteni

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pamestā lidlaukā nekurienes vidū Scania radīja pasaulē lielāko pulksteni, kas sastāv no smagajām automašīnām.

Strādājot kravas pārvadājumu biznesā, būt īstajā vietā un īstajā laikā nozīmē visu. Tāpēc Scania tās jaunās paaudzes smagās automašīnas nolēma testēt, liekot tām pretī sarežģītāko pretinieku – laiku. Pulksteņa izveidei bija nepieciešamas 14 smagās automašīnas, 90 autovadītāji un 70 000 kvadrātmetri pamesta lidlauka.

Katrai no iesaistītajām automašīnām bija sava veida izaicinājums atkarībā no tā, kurā no pulksteņa rādītājiem tā bija. Sekunžu rādītāju kolonai vajadzēja braukt pa perfektu riņķi katras sešdesmit sekundes 24 stundu garumā. Sekunžu rādītāja kolonas iekšējai automašīnai bija jānotur vienmērīgs ātrums 13 km/h, savukārt ārējai automašīnai – 54 km/h. Automašīnām, kuras veidoja stundu un minūšu rādītājus, vajadzēja sinhroni laiku pa laikam braukt un apstāties.

Lai spētu noturēt vienmērīgu ātrumu un degvielas patēriņu, katru no 14 smagajām automašīnām vajadzēja tehniski pielāgot atbilstoši tās atrašanās vietai pulkstenī. Scania flotes vadītāji no kontroles torņa vēroja visu iesaistīto mašīnu darbību, lai izvairītos no neparedzētām pauzēm un lieka nolietojuma.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Nepalaid garām!
Uz augšu