Pēc Klintones un Trampa debatēm abas puses paziņo par uzvaru tajās

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc ASV prezidenta amata kandidātu pirmajām televīzijas debatēm abas puses paudušas pārliecību par uzvaru tajās.

ASV Demokrātu partijas Baltā nama pretendentes Hilarijas Klintones pārstāvis sakariem ar presi Braiens Falons pauda pārliecību, ka debatēs uzvarējusi demokrātu kandidāte.

«Pirmajās 30 minūtēs bija skaidrs, ka [republikāņu kandidāts] Donalds Tramps ir izsists no līdzsvara (..), bet nākamajās divās trešdaļās no debatēm viņa situācija kļuva vēl sliktāka,» paziņoja Falons.

Viņš pauda pārliecību, ka debates dos Klintones kampaņai lielu impulsu, lai gan tas neatspoguļosies aptaujās.

«Šīs ir ļoti smagas sacensības un, visticamāk, paliks tādas līdz kampaņas beigām. Tāda vienkārši pašreiz ir valsts daba. Tā vienkārši ir ļoti polarizēta. Bet es domāju, ka šis atdarījis acis daudziem cilvēkiem (..). Viņš [Tramps] šovakar sniedza daudz pierādījumu tam, ka nav piemērots prezidenta amatam,» sacīja Falons.

Trampa pārstāvji debates komentēja tviterī, paužot pārliecību, ka amerikāņu tautai piemērots tikai viens kandidāts, proti, Donalds Tramps.

«Šīvakara debates bija liela uzvara Trampa kungam. Debašu laikā Tramps parādīja Reigana tipa vadības spējas un vīziju, kāda šai valstij pašreiz vajadzīga. Trampa uzstāšanās asi kontrastēja ar Hilariju Klintoni, kura izrādīja tik lielu nezināšanu par likumiem kā par ārpolitiku,» teikts bijušā Ņujorkas mēra Rūdolfa Džuliāni publiskotajā Trampa kampaņas paziņojumā

Tiesa, Džuliāni pēc tam tviterī atzina, ka Tramps tomēr debatēs zaudējis.

«Tikai tas, ka Hilarija Klintone uzvarēja pirmajās debatēs, nenozīmē, ka viņa sakaus Donaldu Trampu vēlēšanās,» rakstīja Džuliāni.

Šīs bija pirmās no trim televīzijas debatēm, kas paredzētas līdz vēlēšanām. Nākamās notiks 9.oktobrī Sentluisā, bet pēdējās 19.oktobrī Lasvegasā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu