Taivānu posta taifūns; ievainoti vismaz 32 cilvēki

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Otrdienas rītā Taivānu sasniedzis «Megi», jau trešais taifūns šajā mēnesī. Taivānu piemeklējis pamatīgs vējš un lietus, izgāzti koki, plūdi un nodarīti citi postījumi. Taifūns izraisījis arī zemes nogruvumus, kuros tika ievainoti vairāk nekā 30 cilvēki, raksta «Reuters».

Lielākā daļa skolu un uzņēmumu tika slēgti, Taivānas austrumos tika apturēta dzelzceļa satiksme. Taifūns Taivānas austrumiem tuvojās no Klusā okeāna ar vēja ātrumu vairāk nekā 44 metri sekundē. Saskaņā ar Centrālā ārkārtas darbības centra (CEOC) datiem, evakuēti vairāk nekā pieci tūkstoši cilvēku.

«Taiwan Power Co» ziņo, ka vairāk nekā 950 000 mājsaimniecības ir palikušas bez elektrības. Arī Taivānas finanšu tirgus bija slēgts taifūna dēļ.

Taivānas galvaspilsētā Taipejā tika apturēta autobusu un metro darbība, kā arī atcelti simtiem starptautisko avioreisu.

Centrālais laikapstākļu birojs prognozē, ka taifūns pamazām zaudēs spēku. «Megi» patlaban virzās pāri Taivānai uz Taivānas šauruma pusi un Ķīnu varētu sasniegt trešdien.

Šomēnes par supertaifūnu dēvētais «Meranti» Ķīnā un Taivānā nogalināja 28 cilvēkus un atstāja bez elektrības vairāk nekā miljonu mājsaimniecību.

Šajā gadalaikā taifūni ir ierasta parādība šajā reģionā, tie, šķērsojot Kluso okeānu, pieņemas spēkā un atnes spēcīgu vēju un lietu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu