Noskatīsies šo video, un želejlācīšus ēst vairs nemaz negribēsies

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Internetā lielu ievērību izpelnījusies īsfilma, kas atklāj, kā patiesībā ražo želejkonfektes. Video daudziem licis aizdomāties, kas patiesībā atrodas šajos saldumos un vai nevajadzētu atteikties no to ēšanas.

Beļģu režisore Alina Knopkena ir izveidojusi vairākus video, kuros analizē to, kā tiek gatavoti dažādi iecienīti ēdieni un produkti.

Želejkonfekšu tēmai veltītajā video ir redzams ražošanas process atpakaļgaitā - no galaprodukta līdz sākotnējiem izejmateriāliem. Galvenā šo saldumu sastāvdaļa ir želatīns. Video īsumā parāda, kā to iegūst un izmanto, lai ražotu želejkonfektes.

Režisores mērķis ir pastāstīt cilvēkiem, kas to vēl nezina, kas atrodas šajos saldumos, un to, ka želatīnu iegūst no cūku kauliem un ādas.

Cūku ādas un kauli nav vienīgais veids, kā iegūt želatīnu, ir arī augu želatīns, ko, piemēram, iegūst no sapresētām jūraszālēm, to sauc par agaru. Ir želejkonfekšu ražotāji, kas izmanto no augiem iegūto želatīnu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu