Sveicam Rīgas Zoo dzimšanas dienā! Uzzini par to interesantus faktus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas Zoo šodien svin 104. dzimšanas dienu, un pirms lielajām svinībām TVNET komanda devās pastaigā pa Rīgas Zooloģisko dārzu ar tā nodaļas darbinieku Māri Lielkalnu, lai uzzinātu par zoodārza vecāko un jaunāko dzīvnieku, ziloņiem, par dzīvniekiem, ko ļoti vēlētos paši zoodārza darbinieki, un - kādēļ vispār ir jāapmeklē Rīgas Zooloģiskais dārzs. Sveicam dzimšanas dienā!

Teju katrs no mums vismaz reizi ir bijis Rīgas Zooloģiskajā dārzā iepazīt daudzveidīgo dzīvnieku pasauli, tomēr vai zināt, cik cilvēku strādā zoodārzā, kurš ir vecākais zoodārza dzīvnieks, kā tiek barotas čūskas, kādēļ izskatās, ka lācis Bargais dejo jocīgu deju, un kur nonāk daļa Rīgas Zoo dzimušo lūšu mazuļu? TVNET ir noskaidrojis atbildes uz šiem jautājumiem!

Iepriekšējās sērijās uzzinājām:

Cik liels un vecs ir Rīgas Zoo, kā arī noskaidrojām, kāds ir tā apmeklētāju iecienītāko dzīvnieku tops:

Kā zoodārza iemītniekus baro darbinieki, bet kā – apmeklētāji:

Kā arī apspriedām, kā tad tur īsti ir, kurš no kura jāsargā - cilvēks no dzīvnieka vai dzīvnieks no cilvēka:

Runājām par vienu no Rīgas Zoo stūrakmeņiem - sugu saglabāšanu un vairošanu, kā arī noskaidrojām, kā radusies bruņurupuču patversme:

Kā nekļūt par kontrabandistu, kādēļ lācis Bargais «dejo», kā arī kādēļ jāapmeklē Zoo ziemā:

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu