«Galaxy Note 7» problēmas izraisa «Samsung» akcijas cenas būtisku kritumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dienvidkorejas elektronikas uzņēmuma «Samsung Electronics» akcijas cena otrdien piedzīvojusi ievērojamu kritumu saistībā ar kompānijas lēmumu apturēt viedtālruņu «Galaxy Note 7» tirdzniecību un apmaiņu.

Kompānijas akcijas cena otrdien tirdzniecības sesijas noslēgumā nokritās par 8% - līdz 1,54 miljoniem vonu (1241 eiro).

«Samsung» otrdien no rīta paziņoja, ka aptur viedtālruņu «Galaxy Note 7» tirdzniecību un apmaiņu, norādot uz drošības apsvērumiem, kā arī aicināja visus klientus nekavējoties pārtraukt šo ierīču lietošanu.

Šis ir pirmais oficiālais atzinums, ka joprojām pastāv bažas par uzņēmuma ražoto telefonu drošību

Patērētāju drošības dēļ «Samsung» «lūgs visiem piegādātājiem un vairumtirdzniecības partneriem visā pasaulē pārtraukt «Galaxy Note 7» tirdzniecību un apmaiņu, kamēr notiek izmeklēšana», paziņoja kompānija.

Kā ziņots, pirmdien aģentūra «Yonhap» vēstīja, ka «Samsung» pārtrauc «Galaxy Note 7» ražošanu.

«Galaxy Note 7» sagādājis nedienas «Samsung» un izraisījis uzņēmuma akcijas cenas krišanos, jo vairāki šī modeļa telefoni aizdegušies uzlādēšanas laikā.

Reaģējot uz ziņām par «Galaxy Note 7» aizdegšanos, «Samsung Electronics» 2.septembrī pavēstīja, ka aptur šī modeļa tirdzniecību un atsauc 2,5 miljonus šo telefonu visā pasaulē.

Atsaukšanas process noritēja visumā gludi, līdz pagājušajā nedēļā parādījās ziņas par līdzīgām problēmām ar telefoniem, pret kuriem tika apmainīti «Galaxy Note 7».

ASV telekomunikāciju uzņēmums «AT&T» un Vācijas kompānija «T-Mobile» svētdien paziņoja, ka aptur atsaukto «Galaxy Note 7» apmaiņu līdz tālākai izmeklēšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu