Pēc postījumu nodarīšanas Bermudā «Nikola» zaudē spēku

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Viesuļvētra «Nikola» pēc postījumu nodarīšanas Bermudu salās ceturtdienas vakarā kļuvusi vājāka un turpina virzīties dziļāk uz ziemeļiem Atlantijas okeānā.

Bermudu «Nikola» sasniedza vēl kā 4.kategorijas orkāns, taču drīz pēc tam tās vērtējums tika pazemināts līdz 3.kategorijai.

Postījumu dēļ, ko viesuļvētra nodarījusi Lielbritānijas aizjūras teritorijā, pārtraukta elektroenerģijas piegāde vairākiem tūkstošiem mājsaimniecību, un laikraksts «Bermuda's Royal Gazette» vēsta, ka orkāna izraisītie plūdi nodarījuši nopietnu kaitējumu infrastruktūrai, tostarp tiek ziņots par izskalotiem ceļiem un sagruvušiem dambjiem.

«Nikolas» atnestie spēcīgie vēji ir izgāzuši kokus, noplēsuši māju jumtus un sadragājuši pietauvotās laivas.

Foto: AP/LETA

Arī piektdien skolas un lielākā daļa uzņēmumu Bermudā būs slēgti.

Šobrīd «Nikola» turpina zaudēt spēku un tiek uzskatīta vairs tikai par 2.kategorijas orkānu.

Tās epicentrs ceturtdien plkst.24.00 pēc Latvijas laika atradās jau 210 kilometrus uz ziemeļaustrumiem no Bermudas, un ar ātrumu 33 kilometrus stundā «Nikola» turpināja virzīties uz ziemeļaustrumiem, vēsta ASV Nacionālais viesuļvētru centrs (NHC).

Tiek prognozēts, ka viesuļvētra izsīks Atlantijas okeāna vidū vairs neapdraudot apdzīvotas teritorijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu