«Islāma valsts» uzbrukumā Kirkūkai nogalināti 46 cilvēki

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Džihādistu grupējuma «Islāma valsts» kaujinieku uzbrukumā kurdu kontrolētajai Kirkūkas pilsētai Irākas ziemeļos nogalināti vismaz 46 cilvēki, lielākoties drošības spēku locekļi, sestdien paziņoja avoti drošības spēkos un mediķi.

«Sadursmēs ar «Islāma valsti» mums ir 46 bojāgājušie un 133 ievainotie, vairums no tiem ir drošības spēku locekļi,» pavēstīja Iekšlietu ministrijas brigādes ģenerālis.

Kopš piektdienas rīta uzbrukuma arī nogalināti vismaz 48 kaujinieki.

Pretterorisma vienības joprojām vajā vairākus no dažiem desmitiem džihādistu, kas uzbruka pilsētai.

Kopš piektdienas rīta gandrīz nepārtraukti notiek apšaudes un Kirkūkā ieviesta komandantstunda.

«Drošības spēki tagad kontrolē situāciju, taču joprojām ir džihādistu pretošanās vietas dažos dienvidu un austrumu rajonos,» sacīja brigādes ģenerālis Hatabs Omars Arefs. «Mēs esam izjaukuši lielu «Islāma valsts» plānu pārņemt kontroli pār valdības ēkām, ieskaitot drošības spēku galveno mītni.»

Kā ziņots, džihādisti piektdien iebruka Kirkūkā, sarīkojot virkni sprādzienu un iesaistoties apšaudēs ar drošības spēkiem.

Kirkūkā uzbrukumos, kuru mērķis bija valdības objekti, uzspridzinājās vairāki teroristi. Mērķu vidū bija policijas galvenā mītne, kā arī kontrolpunkti un patruļas. Pēc tam pilsētā izcēlušās apšaudes, aculiecinieki ziņo par vairākiem desmitiem bruņotu džihādistu.

«»Islāma valsts» uzbruka Kirkūkai no visiem virzieniem», vēsta grupējuma propagandas atzars «Amaq».

Džihādisti uzbruka arī spēkstacijas būvei Dibsā, kur pašnāvnieku sarīkotos sprādzienos nogalināti vismaz 16 cilvēki.

Līdzās Kirkūkas reģionam Irākas armijas un kurdu zemessardzes karavīri šobrīd izvērsuši uzbrukumu džihādistu grupējuma «Islāma valsts» kontrolētajai Mosulai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu