AM: Otrdien Rīgas centrā notikušajā incidentā pret britu karavīru nav vērsta provokācija

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Otrdien Rīgas centrā notikušajā incidentā pret britu karavīru nav vērsta provokācija, raidījumam «TV3 ziņas» apliecināja Aizsardzības ministrija (AM). AM rīcībā ir video pierādījumi, kas apliecina, ka notikušais bijis sadzīvisks konflikts, raidījumam pavēstīja AM pārstāvis Kaspars Galkins. Viņš norādīja, ka šo incidentu izmeklēs arī Lielbritānijas armija un, ja tiks konstatēta karavīra vaina, tas nepaliks bez sekām pašai militārpersonai.

Cietušais vīrietis raidījumam skaidroja, ka, gaidot rindā ātrās ēdināšanas restorānā «McDonald`s», viens no klātesošajiem britiem sagrābis viņu aiz kaklasaites un sācis runāt. Neapmierināts ar Aksela aicinājumu likt viņu mierā, brits viņam iesitis pa seju.

Latvijas iedzīvotājam veikta lauztā deguna operācija, un viņš guvis arī smadzeņu satricinājumu. Puisis cer no brita piedzīt kompensāciju par operācijas izdevumiem un uzturēšanos slimnīcā.

Kā ziņots, otrdien Rīgā par maznozīmīgu miesas bojājumu nodarīšanu aizturēts Lielbritānijas karavīrs.

Valsts policijas (VP) preses pārstāvis Dairis Anučins aģentūrai LETA apliecināja, ka policija saņēma izsaukumu uz Rīgas centru par konfliktu starp diviem vīriešiem. Notikuma vietā policija konstatēja, ka 1987.gadā dzimis Lielbritānijas pilsonis, visticamāk, nodarījis maznozīmīgus miesas bojājumus citam vīrietim.

Ņemot vērā, ka brita uzvedība bija neadekvāta un arī policijas klātbūtnē viņš uzvedās agresīvi, policija vīrieti nogādāja iecirknī. Sākotnējā informācija liecināja, ka brits ir konflikta izraisītājs, un tāpēc policija pret viņu sākusi administratīvo lietvedību par maznozīmīgu miesas bojājumu nodarīšanu.

Lietvedības materiāli ir nodoti Latvijas Militārajai policijai (MP), kas turpinās lietas izskatīšanu un konflikta apstākļu skaidrošanu, norādīja Anučins.

Savukārt laikraksts «The Telegraph» rakstīja, ka Lielbritānijas armija sākusi izmeklēšanu par kādu incidentu, kas varētu būt bijis Krievijas plānots mēģinājums diskreditēt Latvijā nokļuvušos britu karavīrus.

Tikmēr sociālajā tīklā «Facebook» komentāru par notikušo sniedzis cietušā vīrieša tēvs. Viņš kategoriski nepiekrīt laikraksta «The Telegraph» versijai par notikušo un norāda, ka viņa dēls vienkārši esot stāvējis rindā pie «McDonald`s», kad viņam uzbrucis «piedzēries armijnieks, trenēts vecis» un salauzis degunu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu