Likumsargi palīdz notvert no Klimoviča aizbēgušās aitas

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Svētdien, 13.novembrī, Rīgas pašvaldības policijas Kurzemes pārvaldes darbinieki saņēma izsaukumu uz Kleistiem, kur, pēc iedzīvotāju teiktā, pa ielu skraida nepieskatīti dzīvnieki, iespējams, lamas. Bijušais Latvijas Islāma kultūras centra pārstāvis Roberts Klimovičs TVNET pastāstīja, ka mājlopi piederot viņam.

Ierodoties zvanītāja norādītajā vietā, kārtības sargi nevienu lamu nesastapa, bet netālu ieraudzīja divas aitas. Apskatot tuvējo apkārtni, policisti aptaujāja vietējos iedzīvotājus, lai noskaidrotu, vai tuvumā ir kāds īpašums, kurā mīt aitas. Viens no vietējiem apstiprināja, ka zinot kādu saimnieku, kuram avis regulāri no aploka izmūkot, TVNET informēja RPP pārstāvis Toms Sadovskis.

Kad bija noskaidrots aitu iespējamais īpašnieks, kārtības sargi ar viņu sazinājās un lūdza ierasties pakaļ mājlopiem. Kamēr saimnieks brauca savām sprogainēm pakaļ, policisti uzmanīja, lai tās nekur neaizbēg, - aitas bija iedzītas strupceļā, kur no trim pusēm tām nebija kur sprukt, bet ceturto debespusi sargāja policisti ar operatīvo transportlīdzekli.

Brīdī, kad ieradās aitu saimnieks, viņš novietoja savu auto tā, lai tajā ērti būtu iedzīt abas avis, bet brīdi vēlāk kopā ar kārtības sargiem aitas mēģināja notvert. Ķerstīšanas laikā viena no aitām negribēja klausīt saimnieku un skrēja kārtības sargu virzienā. Aita jau gandrīz bija ieskrējusi policistu rokās, kad pēkšņi palēcās un ar pakaļkājām atspērās pret vienu no pašvaldības policistiem. Lai gan aitas triks bija iespaidīgs, viņai neizdevās aizbēgt no policistiem - brīdi vēlāk nepaklausīgā avs bija sagūstīta un nodota saimniekam.

Ar aitu īpašnieku veiktas pārrunas.

Savukārt TVNET Klimovičs pastāstīja, ka aitas viņam esot izmukušas jau pirms kāda laika, bet tāpēc, ka tās nav «vietējās», viņas ir mežonīgākas raksturā un nav tik viegli notveramas. Aitas Klimovičs sācis audzēt pirms kāda laika, lai nodrošinātu pārtiku. Viņš arī izteica pateicību RPP darbiniekiem, kuri bija ļoti saprotoši un atsaucīgi.

Tāpat vēstīts, ka Klimovičs, kurš savā «Facebook» profilā norādījis, ka ir bijušais kultūras centra pārstāvis, jo centrs nolēmis atteikties no preses sekretāra amata, nācis klajā ar paziņojumu, ka nepieciešams likvidēt Saeimu, un šim nolūkam iecerējis dibināt partiju. Klimovičs izveidojis «Facebook» domubiedru grupu «Latvija pret Parlamentu», kurā aicina apvienoties atbalstītājus.

Klimovičs video uzrunā norāda, ka Latvijā nav vajadzīgs parlaments. «Dažiem šī doma liekas ļoti ķecerīga un bīstama, bet, loģiski spriežot, mums nav viņš vajadzīgs. Ja mums parlamentā būtu gudrākie, godīgākie un morāli tīrākie cilvēki, kuriem līdzināties, es neko neteiktu. Pieredze rāda, ka tā nav,» pauž Klimovičs.

Viņš arī aicina pieteikties visus tos, kuriem šī ideja patīk un kuri to atbalsta. Ja izdošoties savākt pietiekami daudz atbalstītāju, Klimovičs izveidos partiju, kas piedalīsies vēlēšanās «un, visticamāk, sagraus visus pārējos».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu