Turcijas armija ziņo par «Islāma valsts» ķīmisko uzbrukumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Džihādistu grupējums «Islāma valsts» raķešu triecienā pret Sīrijas nemierniekiem izmantojis indīgās kaujas vielas, svētdien paziņojusi Turcijas armija.

Kā norādīts armijas ģenerālštāba izplatītā paziņojumā, ko citē ziņu aģentūra «Anadolu», pēc «Islāma valsts» raķešu trieciena 22 Turcijas atbalstītajiem Sīrijas nemierniekiem konstatētas pazīmes, ka viņu āda un acis cietušas no indīgas gāzes.

Uzbrukums noticis pie Halilijas ciema Sīrijas ziemeļos. Mediji vēsta, ka Turcijas ārkārtējās palīdzības dienests AFAD nogādājis cietušos Turcijas Kilisas slimnīcā, kur viņiem tiek sniegta nepieciešamā palīdzība. Telekanālu reportāžās redzams, kā dienesta darbinieki speciālos aizsargtērpos un gāzmaskās cietušos uz nestuvēm ienes slimnīcā.

Turcijas armija augusta nogalē Sīrijas ziemeļos sāka operāciju sīriešu nemiernieku atbalstam, lai padzītu no pierobežas reģiona «Islāma valsts» kaujiniekus un vienlaikus neļautu tur uzturēties arī kurdu spēkiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu