Brauc dzērumā un pavadi nakti kopā ar bomžiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Portāls TVNET nedēļas nogalē devās kārtējā kopējā reidā ar Rīgas pašvaldības policiju. Lai arī dežūra likumsargiem bija samērā mierīga, policistu palīdzība bija nepieciešama vairākiem cilvēkiem. Palīdzību lūdza arī Valsts policijas darbinieki, lai patversmē nogādātu kādu dzērājšoferi, kuram nebija kur pārlaist nakti.

Dežūra likumsargiem iesākās ļoti mierīgi – Sarkandaugava laikam šonakt gulēs – atzīst kārtības sargi. Patrulējot pa Sarkandaugavas ielām, tika iebraukts vairākos pagalmos, lai pārbaudītu, vai tur nenotiek kas nelikumīgs. Tāpat uzmanība tiek veltīta arī dažām iestādēm, piemēram, spēļu zālēm, kur mēdz uzturēties naktīs cilvēki, un reizēm radušos konfliktus risināt ar spēka palīdzību.

Pēc dažām stundām, pirms plkst.2 naktī, saņemts izsaukums. Pašvaldības policijas darbiniekiem jādodas uz Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centru. Tur palīdzību lūdz Valsts policija.

Ierodoties notika vietā, tiek noskaidrots, ka aizturēts kāds vīrietis, jo sēdies pie spēkrata stūres krietni dzēris. Lai arī vīrietis centrā pavadījis kādu laiku, viņš, arī ejot pašvaldības policijas pavadībā, izskatās labi iereibis.

«Nesaprotu, kā šitāds vispār varēja pabraukt,» nosaka viens no policistiem, kad tiek uzsākts ceļš uz patversmi «Gaiziņš», kas atrodas Gaiziņa ielā.

Policijas darbinieki skaidro, ka krietni iereibušais kungs jānogādā patversmē, jo pats esot no Jelgavas, taču nevarot tur nokļūt un viņam citur nav kur palikt.

Ierodamies pie patversmes. Vīrietis izkāpj no policijas busiņa. Viņš nepretojas, lēnām, šūpojoties dodas līdzi kārtības sargiem iekšā ēkā. Iekšā sagaida jauniete, kura tur strādā – nepieciešams aizpildīt formalitātes. Esot patversmē, var just spēcīgu smaku. Gaitenīšos uz neciliem matračiem guļ bezpajumtnieki. Vīrietis, apsēdies uz neliela dīvāna, gaida, kamēr viss tiks nokārtots. Pēc tam viņam tiek atdotas mantas, kuras bija paņemtas viņu pārvedot. Iereibušais vīrietis tiek tur atstāts.

Pēc kāda laika, turpinot patrulēt, Andrejsalā, pamanīta jauniešu kompānija, kura stāv pie automašīnas. Viena no jaunietēm iemalko kādu stipro dzērienu no kakliņa. Uzrunājot jaunieti, pārbaudot personas datus, tiek saprasts, ka kompānija ieradusies pavisam nesen. Meitene arī apzinās notikušo un nožēlo, tiek nolemts, ka viņa tiks brīdināta.

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Vienmuļi braucot pa Sarkandaugavas ielām, tiek saņemts izsaukums uz kādu daudzstāvu māju, jauniete ziņo, ka no dzīvokļa prom neiet kāds vīrietis. Ierodoties notikuma vietā, jauniete likumsargus sagaida pie durvīm. Uzkāpjot līdz dzīvoklim, tiek iets iekšā un uzsāktas sarunas. Pēc neilga laika kungs pats piekrīt doties prom, policistu pavadībā. Izejot no kāpņu telpas viņš lēnām nozūd tumsā.

Likumsargi skaidro, reizēm ir cilvēki, kuri pārsvarā ir iereibuši, vēlas uzsākt diskusijas par to, ka prom nevēlas iet. Katram ir savi iemesli. Taču šis kungs, saprotot, ka ir ieradusies policija, uzreiz sapratis, ka viņa klātbūtne dzīvoklī nav vēlama.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu