Piemērs, no kura aicināja mācīties Barona ielas remontētājus, tomēr cieš neveiksmi...

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Novembra sākumā pasaules medijus apceļoja bildes ar iespaidīgu bedri daudzjoslu ielas vidū Japānas Fukuokas pilsētā. Bedre, kuras izmēri līdzinājās olimpiskajam baseinam, tika aizbērta nepilnas nedēļas laikā. Ielas ātrie remontdarbi daudziem lika vīpsnāt un salīdzināt Japānas veiksmes stāstu ar mūsu bēdīgi slavenās Barona ielas remontu. Taču izrādās, tas bijis lieki: grūtības ar kvalitatīviem ielu remontiem ir arī Japānā, jo aizbērtā bedre atkal par sevi likusi manīt un pamazām veidojas jauns iegruvums.

Fukuokas mērs izplatījis atvainošanos sabiedrībai par neērtībām, ko radījusi ielas atkārtota slēgšana remontam.

Jaunais iegruvums izveidojās šajā nedēļas nogalē.

Kā ziņots, Fukuokā vienā no centrālajām ielām novembra sākumā notika zemes iegruvums. Milzu bedre pilsētiņā izraisīja pamatīgu haosu. Izmeklēšana liecināja, ka iegruvums varētu būt saistīts ar metro līnijas pagarinājuma izbūvi, kas notikusi pazemē turpat netālu.

Milzu caurums bija izveidojies visas daudzjoslu ielas platumā.

Negadījuma dēļ daļā pilsētas bija traucēta elektrības, ūdens un gāzes piegāde.

Piesardzības nolūkos tika evakuēti arī tuvējo māju iedzīvotāji. Par laimi, iegruvums notika naktī, kad iela bija tukša, un neviens cilvēks necieta.

Fukuokas pilsēta atrodas dienvidrietumos no galvaspilsētas Tokijas, un tajā mīt vairāk nekā 1,5 miljoni iedzīvotāju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu