Aviokatastrofā esot izdzīvojuši trīs futbolisti

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kolumbijā nogāzusies lidmašīna ar 82 cilvēkiem, vēsta raidorganizācija «Caracol», atsaucoties uz Kolumbijas Antjokijas departamenta aviācijas dienestu.

Lidmašīnā atradās 72 pasažieri, tostarp Brazīlijas augstākās līgas futbola komandas «Chapecoense» locekļi, kas bija ceļā uz trešdienas maču Medeljinā, kā arī deviņi apkalpes locekļi.

Kā pavēstīja amatpersonas, katastrofas vietā atrasti 25 bojāgājušie, kā arī pieci izdzīvojušie, ieskaitot «Chapecoense» aizsargu Alanu Rušelu. Biezās miglas dēļ avārijas vietai nevar piekļūt ar lidaparātiem.

Tāpat tiek vēstīts, ka vēl esot divi izdzīvojuši divi futbolisti - Danilu un Džeksons Folmans.

Medeljinas lidosta informējusi, ka lidmašīnas piloti pirms katastrofas ziņojuši par problēmām ar lidaparāta elektrosistēmu.

Radara kontakts ar čarterreisa lidmašīnu pazuda netālu no Elgordo kalna pie Launjonas pilsētas, paziņoja Antjokijas departamenta aviācijas dienesta amatpersona.

«Apstiprināts, ka lidmašīna ar licences numuru CP2933 veda komandu «ChapecoenseReal«. Acīmredzot ir izdzīvojušie,» tviterī paziņoja Medeljinu apkalpojošā lidosta.

Aviokompānijas «Lamia» lidmašīna bija izlidojusi no Brazīlijas, veicot nosēšanos Bolīvijā un dodoties uz Medeljinu, kad tā nogāzās aptuveni 50 kilometru attālumā no pilsētas.

«Šķiet, ka lidmašīnai izbeidzās degviela,» sacīja tuvējās Lasehas pilsētas mērs Elkins Ospina. Pēc viņa teiktā, avārijas vietā ieradušās varasiestādes un slimnīcas gatavojas uzņemt ievainotos.

Tikmēr «Chapecoense» klubs pagaidām atturas no plašākas komentāru sniegšanas.

«Saistībā ar dažādos medijos izskanējušo pretrunīgo informāciju par notikumiem saistībā ar «Chapecoense», klubs patur tiesības atturēties no komentāriem līdz oficiālam Kolumbijas aviācijas dienesta paziņojumam. Aizlūdzam par futbolistiem, komandas personālu, žurnālistiem un pārējiem pasažieriem,» teikts «Chapecoense» paziņojumā sociālajā vietnē «Facebook».

«Chapecoense» bija ceļā uz «Copa Sudamericana» jeb Dienvidamerikas otrā prestižākā klubu turnīra pirmo finālspēli, kurā tai bija jātiekas ar Medeljinas «Atletico Nacional» komandu.

Ar 52 punktiem 37 spēlēs «Chapecoense» ieņem devīto vietu Brazīlijas čempionāta kopvērtējuma tabulā.

Dienvidamerikas Futbola konfederācija (CONMEBOL) tikmēr oficiāli atcēlusi Dienvidamerikas kausa finālu, kurā «Chapecoense» bija jātiekas ar «Atletico Nacional».

«Visas konfederācijas aktivitātes tiek apturētas līdz tālākam paziņojumam,» informēja CONMEBOL.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu