Elza Leimane: sievieti no vīrieša atšķir spēja radīt un uzņemties atbildību

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Meklē prieku dzīves grūtākajos brīžos, iedvesmojies no saviem tuvākajiem, novērtē sevi un nebaidies atzīties, ka esi pati labākā – tādi ir spēka vārdi Latvijas sievietēm, kurus pirmās un vienīgās televīzijas sievietēm «STV Pirmā!» veidotajā video sērijā «Labākās pasaulē. Savējās» pašmāju dāmām velta žurnāla «Ieva» galvenā redaktore Inita Sila, līderības mentore Irīna Pīgozne un baleta māksliniece Elza Leimane. Viņas apbrīno Latvijas sieviešu neizmērojamo izturību, racionalitāti, pašaizliedzību un spēju uzņemties atbildību.

Žurnāla «Ieva» galveno redaktori Initu Silu iedvesmo viņas draudzenes, kuras spēj nesalūzt pat dzīves grūtākajos brīžos un atrast spēku dzīvei. «Man ir draudzene, kurai pāragri bojā aizgājis tētis, notikusi nelaime arī ar brāli, taču viņa ir viens no dzīvespriecīgākajiem cilvēkiem, ko pazīstu! Manuprāt, būt stiprai nav negods vai slikta īpašība. Tas ir talants, īpaša dāvana no paaudzes sievietēm – mūsu mammām un vecmāmiņām,» saka Inita Sila.

Baleta māksliniece Elza Leimane ir pārliecināta, ka īstais sievietes spēks, kas viņu atšķir no vīrieša, ir spēja radīt un uzņemties atbildību. Tas arī veido viņas pašaizliedzību un prasmi savu tuvinieku vārdā izturēt vairāk. «Mūsu sievietes ir ar īpaši spilgtu un bagātu iekšējo pasauli. Lai arī pašas to ne vienmēr apzinās, viņas ir apburošas, šarmantas un skaistas. Viņās ir arī kas noslēpumains, kas sievietei piešķir īpašu skaistumu!» tā Elza Leimane.

Līderības mentores Irīnas Pīgoznes iedvesmas avots ir viņas meita, kura ļauj uz šķietami ierastajām lietām paskatīties no pavisam citas puses. «Es apbrīnoju, kā viņa savos trīspadsmit gados var būt tik spilgta personība, tik brīvi domāt un kustēties!» par savu meitu stāsta Irīna. Savukārt Latvijas sievietēs viņa apbrīno spēju, neskatoties uz visām grūtībām, saglabāt savu sievišķību, mīļumu, siltumu un spēju pielāgoties. Tāpat Irīna norāda, ka sievietes Latvijā ir ārkārtīgi strukturētas un racionālas, uzņēmīgas, spēj ieņemt vadošus amatus un pat vadīt valsti. «Mūsu sievietēm ir īsta jauda! Tāpēc galvenais ir nebaidīties pašai sev atzīties, ka tu arī esi tā spēcīgā! Jo nereti jau šķiet – ko tad es, es jau neko! Taču vajag paskatīties spogulī un sev pateikt, jā, es esmu lieliska un spēcīga!» tādus spēka vārdus mūsu sievietēm velta līderības mentore.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu