Putins paudis gatavību sadarboties ar Trampa administrāciju uz «līdztiesīgiem pamatiem»

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievija ir gatava uz līdztiesīgiem pamatiem sadarboties ar jaunievēlētā ASV prezidenta Donalda Trampa administrāciju, ceturtdien paziņojis Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

«Mēs esam gatavi sadarboties ar jauno amerikāņu administrāciju. Ir svarīgi normalizēt un sākt attīstīt divpusējās attiecības uz līdztiesīgiem un savstarpēji izdevīgiem pamatiem,» viņš pavēstīja, uzrunājot Krievijas Federālo sapulci.

Putins piebilda, ka Krievijas un ASV sadarbība globālu un reģionālu problēmu risināšanā atbilst visas pasaules interesēm.

«Mums ir kopīga atbildība par starptautiskās drošības un stabilitātes nodrošināšanu, par [ieroču] neizplatīšanas režīmu nostiprināšanu,» paziņoja Krievijas prezidents.

«Vēlētos uzsvērt, ka mēģinājumi salauzt stratēģisko paritāti ir ārkārtīgi bīstami un var novest pie globālas katastrofas. Par to nedrīkst aizmirst ne uz sekundi,» piebilda Putins.

Viņš arī norādīja, ka Krievija gaida kopīgas pūles ar ASV cīņā ar draudiem pasaulē.

Putins bija viens no pirmajiem ārvalstu līderiem, kas apsveica Trampu ar viņa uzvaru pār demokrātu kandidāti Hilariju Klintoni.

Putins bija klusēdams atbalstījis Trampu vēlēšanu kampaņas laikā, bet republikāņu politiķis vairākkārt slavēja Krievijas prezidentu un pauda gatavību sadarboties ar viņu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu