Ārlietu ministrs izsaka līdzjūtību par Stambulā notikušo teroraktu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) Latvijas vārdā izsaka līdzjūtību Turcijai saistībā sestdien notikušajiem sprādzieniem pie Stambulas futbolkluba «Besiktas» stadiona, kur nogalināti 29 cilvēki, bet vēl ievainoti vismaz 166 cilvēki.

Kā aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā, Rinkēvičs «stingri nosoda teroristu uzbrukumu Stambulā, kā arī pauž visdziļākos līdzjūtības apliecinājumus cietušo ģimenēm un viņu tuviniekiem, kā arī novēl ātrāku izveseļošanos ievainotajiem».

LETA jau ziņoja, ka Turcijas lielākajā pilsētā Stambulā sestdien tika sarīkoti divi sprādzieni pie futbola stadiona, kuros nogalināti 29 cilvēki un ievainoti 166, paziņoja iekšlietu ministrs Sileimans Soilu. Pirmajā sprādzienā eksplodēja automobilī ievietots spridzeklis uz pakalna pie Stambulas futbolkluba «Besiktas» stadiona. Otrs sprādziens notika parkā un to sarīkojis terorists pašnāvnieks.

Sprādzienos ir nogalināti 27 policisti un divi civiliedzīvotāji.

Turcijas policija ir aizturējusi desmit aizdomās turētos, kuri saistīti ar šiem sprādzieniem, paziņoja iekšlietu ministrs.

Sprādzieni notika pēc «Besiktas» spēles pret klubu «Bursaspor». Pirmais no tiem bija vērsts pret autobusu, kurš bija pilns ar policistiem.

«Ar sprāgstvielām piekrauts automobilis eksplodēja vietā, kur mūsu īpašo uzdevumu [policijas] vienība bija dislocēta īsi pēc tam, kad futbola līdzjutēji pēc šīs spēles izklīda,» sacīja Soilu.

Futbolklubs «Bursaspor» paziņoja, ka neviens no tā līdzjutējiem nav ievainots, vēstīja privātais telekanāls NTV. «Besiktas» savā interneta vietnē publicēja paziņojumu, kurā «stingri nosodīja» terorismu un šo teroraktu.

Netālu no sprādzienu vietas atrodas Turcijas premjerministra Binali Jildirima Stambulas birojs.

Stambulā un Turcijas galvaspilsētā Ankarā šogad notikuši asiņaini kaujinieku uzbrukumi, kuros nogalināti desmitiem cilvēku. Kurdu kaujinieki sarīkojuši divus uzbrukumus Ankarā, bet džihādistu grupējums «Islāma valsts» – trīs uzbrukumus Stambulā.

Sestdienas terorakts notika dažas stundas pēc tam, kad Turcijas valdošā partija iesniedza parlamentā likuma projektu, kas paredz ievērojami paplašināt prezidenta Redžepa Tajipa Erdoana pilnvaras.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu