Taifūnā Filipīnās četri bojāgājušie

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Četri cilvēki gājuši bojā un vairāk nekā 380 tūkstoši evakuēti, kad taifūns «Nock-Ten» ar spēcīgu vēju un lietu skāra Filipīnas, pirmdien paziņoja vietējās amatpersonas.

Filipīnu Nacionālā policija informēja, ka trīs cilvēki gājuši bojā Albajas provincē, kur 57 gadus vecai sievietei mājās uzgāzās betona siena, bet gados vecāks pāris noslīka upē.

Vīrietis, mēģinot evakuēt savu ģimeni, gāja bojā Kuezonas provinces Mulanajā, kad viņam uzkrita lūstoša palma, informēja Kuezonas gubernators Deivids Suaress.

Vairākas elektropārvades līnijas ir pārrautas un spēkstacijas nedarbojas, dažviet izraisot būtiskus elektrības apgādes traucējumus.

Pirmdienas rītā evakuācijas centros atradās 383 097 cilvēki, informēja Valsts katastrofu risku mazināšanas un pārvaldes padome.

Taifūns svētdienas vakarā un pirmdien skāra vairākas provinces Filipīnās

Kad svētdien taifūns sasniedza Bato Katanduanesas provincē Filipīnu austrumos, vēja ātrums sasniedza 52 metrus sekundē, bet brāzmās- pat 63 metrus sekundē, informēja Filipīnu meteoroloģiskais birojs.

Ostās pirmdien vairāk nekā 12 tūkstoši cilvēku, vairāki kravas un pasažieru kuģi nevar doties plānotajā braucienā. Arī lielākajās lidostās ir atcelti vietējie un starptautiskie reisi.

Filipīnas gadā vidēji skar 20 taifūni. 2013.gada novembrī taifūnā «Haiyan» gāja bojā vairāk nekā 6000 cilvēku un vairāk nekā tūkstoš cilvēku pazuda bez vēsts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu