Tramps nodod dēliem «pilnīgu» kontroli pār savu kompāniju

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jaunievēlētais ASV prezidents Donalds Tramps trešdien paziņoja, ka ir oficiāli nodevis «pilnīgu» kontroli pār savu biznesa impēriju saviem pieaugušajiem dēliem Donam un Ērikam, lai novērstu interešu konfliktus pēc viņa stāšanās prezidenta amatā.

70 gadus vecais Tramps ir bagātākais cilvēks, kurš jebkad ievēlēts par ASV prezidentu, un ticis apsūdzēts interešu konfliktos kopš savas uzvaras un Demokrātu partijas kandidātes Hilarijas Klintones sakāves prezidenta vēlēšanās novembrī.

Viņa biznesa impērija «Trump Organization», kuras viesnīcu, golfa klubu un luksusa dzīvojamēku tīkls darbojas 20 valstīs, nav kotēta akciju tirgū un nepublisko statistikas datus par sevi.

Tramps, kurš 20.janvārī kļūs par Baltā nama saimnieku, līdz šim nav publiskojis savas nodokļu deklarācijas, tāpēc par viņa biznesa interešu apmēriem ir zināms relatīvi maz.

«Abi mani dēli, kas ir šeit, - Dons un Ēriks - vadīs šo kompāniju. Viņi to vadīs ļoti profesionāli. Viņi to neapspriedīs ar mani,» preses konferencē teica Tramps.

Tramps sacīja, ka ir parakstījis dokumentus, «nododot pilnīgu kontroli maniem dēliem». Pēc tam viņš deva vārdu savai juristei, kura izklāstīja «Trump Organization» struktūru nākotnē.

Juriste Šerija Dilona sacīja, ka ir izstrādāts plāns Trampa «pilnīgai izolēšanai» no viņa uzņēmumu pārvaldīšanas viņa prezidentūras laikā. Viņa piebilda, ka Trampa prezidentūras laikā arī «netiks slēgti nekādi jauni ārzemju darījumi» viņa biznesa impērijā.

Visi iesāktie darījumi, kuru ir vairāk nekā 30, tika atcelti, radot «tūlītējus finansiālus zaudējumus miljoniem [ASV] dolāru apmērā» Trampam un viņa bērniem, sacīja Dilona, kas ir partnere Vašingtonas juridisko pakalpojumu firmā «Morgan, Lewis & Bockius».

Plāns arī paredz, ka ētikas konsultantam ir jāizskata un jādod rakstiska piekrišana jebkādiem «jauniem darījumiem, darbībām un transakcijām, kas varētu radīt bažas par ētiku vai interešu konfliktu», sacīja juriste.

Tramps ir «apņēmies nodrošināt, lai «Trump Organization» darbības būtu nevainojamas un netiktu uztvertas kā viņa prezidentūru izmantojošas», teica Dilona.

38 gadus vecais Dons jaunākais un 32 gadus vecais Ēriks ir Trampa vecākie dēli no viņa pirmās laulības. Pašlaik viņi ir «Trump Organization» viceprezidenta pienākumu izpildītāji.

Vadīt uzņēmumu viņiem palīdzēs ilggadējais Trampa biznesa partneris Alens Veiselbergs, kurš pašlaik ir šā uzņēmuma finanšu direktors, informēja Dilona.

Tramps atstās visus amatus savos uzņēmumos. Tajos turpmāk nebūs pārstāvēta arī viņa meita Ivanka, kuras vīrs Džareds Kušners būs ASV prezidenta īpašais padomnieks.

«Trump Organization» ir apmēram 22 000 darbinieku. Tās ieņēmumi 2014.gadā bija 9,5 miljardi dolāru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu