Samsung atzīst, ka Galaxy Note 7 aizdegšanos izraisījuši bojāti akumulatori

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: © Kim Hong-Ji / Reuters / REUTERS

Dienvidkorejas elektronikas uzņēmums «Samsung Electronics» pirmdien paziņoja, ka viedtelefonu «Galaxy Note 7» aizdegšanos izraisījuši bojāti akumulatori.

Iekšējā un arī neatkarīgā izmeklēšanā «secināts, ka akumulatori ir «Note 7» incidentu cēlonis», atzina kompānija.

Visās vairāku mēnešu garumā veiktajās pārbaudēs secināts, ka «Note 7» starpgadījumu cēlonis ir tā akumulators. Tā kā «Samsung» saviem partneriem izstrādāja nosacījumus «Note 7» akumulatora specifikācijai, viedtālruņu ražotājs uzņemas atbildību par nespēju pilnībā identificēt un pārbaudīt akumulatoru dizaina un ražošanas procesa problēmu pirms «Note 7» laišanas apgrozībā.

«Mēs uzņemamies atbildību par mūsu nespēju identificēt un pārbaudīt problēmas, kas radās no akumulatoru konstrukcijas un ražošanas,» norādīts «Samsung» paziņojumā.

Pamatojoties uz detalizētu skarto akumulatoru analīzi, noskaidrots, ka divu dažādo akumulatoru (A akumulatora no pirmās partijas un B akumulatora no otrās partijas) problēmas izraisīja divi atšķirīgi faktori:

  • A akumulatoram bija bojāta augšējā labā stūra daļa, kā rezultātā radās elektroda novirze, kas pavājināja atdalošo slāni starp diviem elektrodiem, izveidojot vairākus ceļus iespējamam īssavienojumam.

  • B akumulatoram bija izkusis varš negatīvā elektroda zonā, kas saskaras ar pozitīvā elektroda pievadiem, norādot uz to, ka īssavienojums bija noticis šajā vietā.

«Mēs ceram, ka šis gadījums kalpos par iespēju uzlabot litija-jonu akumulatoru drošību ne tikai mūsu uzņēmumā, bet arī visā industrijā. Mēs aktīvi dalīsimies ar to, ko esam iemācījušies, lai sniegtu savu ieguldījumu drošības jomā,» saka Samsung Electronics Baltics Telekomunikāciju vadītājsMāris Ķikāns.

«Mēs esam veikušivirkni uzlabojošu pasākumus, lai atgūtu klientu uzticību, tostarp produktu plānošanas posmā ieviesām daudzpakāpju drošības protokolu un 8 soļu akumulatora drošības pārbaudi. Mēs virzīsimies uz priekšu ar pilnveidotiem un uzlabotiem drošības standartiem,» norāda Māris Ķikāns.

Izmeklēšanā tika pārbaudīta ikviena Galaxy Note7 detaļa, tostarp aparatūra un programmatūra, un ar tām saistītie procesi – montāža, kvalitātes nodrošināšanas pārbaudes un loģistika. Speciāli uzbūvētajās testēšanas telpās kopumā aptuveni 700 Samsung pētnieki un inženieri atkārtoja starpgadījumus, pārbaudot vairāk nekā 200 tūkstošus pilnībā samontētu ierīču un vairāk nekā 30 tūkstošus akumulatoru, tādējādi skaidrojot situācijas cēloni.

8 soļu akumulatora drošības pārbaude

Samsung ievērojami pastiprinājis drošības un kvalitātes nodrošināšanas procesus ar jauno 8 soļu akumulatora drošības pārbaudes sistēmu. Šī sistēma ietver:

- Izturības testu – uzlabota akumulatora caurduršanas testēšana, testēšana pie augstām un zemām temperatūrām un pārlādēšanas, kā arī cita veida izturības testi;

- Vizuālo pārbaudi – vizuāla akumulatora pārbaude, salīdzinot to ar paraugiem, kas ir apstiprināti saskaņā ar standartizētiem un objektīviem kritērijiem;

- Rentgena pārbaudi – rentgena testu veikšana, lai pārbaudītu visas iespējamās akumulatora problēmas, piemēram, elektroda novirzi, kas tika atklāta kā viens no cēloņiem Note7 starpgadījumam;

- Izjaukšanas testu – akumulatora šūnu izjaukšana, lai veiktu detalizētu vispārējās kvalitātes pārbaudi, ieskaitot akumulatora savienojumu lodējumus un izolējošā slāņa stāvokli;

- TVOC testu – izpētes testa veikšana, lai atklātu vismazāko noplūdes iespēju akumulatora sastāvdaļu un gatavas ierīces līmenī;

- ΔOCV testu – akumulatora stāvokļa izpēte, pārbaudot sprieguma izmaiņas pie normālas temperatūras;

- Uzlādes un izlādes testu – jauna plaša mēroga uzlādes un izlādes testu veikšana visām ierīcēm, kas aizsākta līdz ar Note7 starpgadījuma izmeklēšanu;

- Paātrinātu lietošanas testu – telefona piecu dienu testēšana, kas līdzvērtīga telefona lietošanai reālos apstākļos divu nedēļu garumā.

«Samsung» pērn oktobrī paziņoja, ka pilnībā pārtrauc «Galaxy Note 7» ražošanu pēc haotiskas šo ierīču atsaukšanas, kurā tika konstatēts, ka arī apmainītajiem viedtelefoniem pastāv akumulatoru uzsprāgšanas riski.

Kad arī apmainītajiem telefoniem tika novērotas aizdegšanās problēmas, kompānija pieņēma lēmumu pārtraukt «Galaxy Note 7» ražošanu pavisam.

Tajā laikā «Samsung» šajās problēmās vainoja akumulatorus, kurus ražojis kāds nenosaukts piegādātājs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu