Uzstādīts jauns rekords braucienā ar velosipēdu pa grants segumu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no video

42 gadus vecais austrietis Makss Štokls kļuvis par ātrāko cilvēku uz standarta kalnu velosipēda. Drosminieks, traucoties lejup pa kalna nogāzi Atakamas tuksnesī Čīlē, sasniedza 167 km/h ātrumu.

Pēc vairākus gadus ilgas gatavošanās Štokls savu V-Max (atsauce uz maksimālā ātruma apzīmējumu Vmax) pērnajā decembrī ievadīja finiša taisnē. Proti, 13.decembrī ap pusdienas laiku gandrīz ideālos apstākļos Makss ar standarta kalnu velosipēdu nobraucienā pa 1200 metrus garu kalna nogāzi sasniedza 167 km/h. Neviens cilvēks iepriekš nebija braucis tik ātri ar velosipēdu pa grants segumu.

Jāteic gan, ka Makss ir braucis ātrāk ar velosipēdu, jo viņa dzīšanās pēc rekordiem ilgst jau pāris gadu desmitus. Tā, piemēram, savu pirmo ātruma rekordu Makss uzstādīja jau 1999.gadā, kad Francijas Alpos uz sniegotas kalna nogāzes attīstīja 187 km/h. 2007.gadā viņš savu sasniegumu ar uzviju pārspēja, kad Čīles Andu kalnos sniegā sasniedza 210 km/h.

Sapratis, ka ir paveikts viss, ko sniegā var izdarīt, Makss pievērsās nogāzēm ar irdeno grants segumu. Jau 2011.gadā uz vulkāna Cerro Negro nogāzes Nikaragvā Štokls spēja attīstīt 164,95 km/h. Pērnā gada nogalē austrietis savukārt devās uz Čīli, kur par piemērotāko jauna rekorda uzstādīšanai tika atzīts kalns ar 45 grādus slīpu nogāzi un virsotni (tātad starta vietu) 3972 metru augstumā.

Veicis astoņus izmēģinājuma braucienus, Štokls bija gatavs rekorda mēģinājumam un to arī uzstādīja 11 sekundes jeb 650 metrus pēc brauciena sākuma. Tādējādi pašreizējais pasaules ātruma rekords braucienā ar standarta velosipēdu (protams, ne tādu, kādu par 100 eiro var iegādāties lielveikalā) pa grants segumu ir 167,6 kilometri stundā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu