Jaunzēlandē pēc izmešanās krastā nobeigušies simtiem vaļu

LETA/DPA/AP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jaunzēlandes Dienvidsalā nomaļā pludmalē ir izmetušies krastā vairāk nekā 400 pilotvaļu, no kuriem trīs ceturtdaļas piektdien nobeidzās, bet pārējos glābēji mēģināja nogādāt jūrā.

Vaļu glābšanas organizācija «Project Jonah» sociālajā tīklā «Facebook» paziņoja, ka Fearvelspitas pludmalē izmetušies pavisam 416 pilotvaļu, no kuriem 75% piektdienas naktī nobeigušies.

«Project Jonah» kopā ar Vides aizsardzības departamentu aicināja brīvprātīgos uz Zelta līča ziemeļu galu Dienvidsalas rietumu piekrastē, lai palīdzētu dzīvos vaļus nogādāt jūrā.

Uz šo pludmali devās arī 30 apmācītu vaļu mediķu grupa.

Šī ir trešā lielākā zināmā vaļu izmešanās krastā Jaunzēlandē.

2015.gada februārī tajā pašā rajonā izmetās krastā gandrīz 200 pilotvaļu, no kuriem apmēram 60 tika veiksmīgi nogādāti atpakaļ jūrā. 1985.gadā Oklendā izmetās krastā apmēram 450 vaļu.

Vislielākā zināmā šāda veida parādība notika 1918.gadā, kad Jaunzēlandei piederošajās Četemas salās izmetās krastā 1000 pilotvaļu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu