Vaboļu daikiri, karamelizēti tārpi ar valriekstiem un citas trakas Valentīndienas receptes

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kādā bārā Japānā pirmie svētā Valentīna dienai veltītie pasākumi norisinājās jau šajā nedēļas nogalē. Tomēr mīlestības svētku svinēšana šajā bārā Tokijā notika, baudot saldumus un kokteiļus, kas gatavoti no insektiem.

Apmēram 90 pasākuma viesi baudīja kukaiņu putukrējumu, kūkas un kokteiļus. Daži kārumi bija gatavoti no veseliem insektiem, citi - izmantojot kukaiņu iekšas.

Daži bāra viesi stāstīja, ka pasākuma laikā veiksmīgi pārvarējuši savas bailes no kukaiņiem. «Mans iespaids par kukaiņiem bija tāds, ka tie ir netīri un biedējoši. Taču šis kokteilis ir ar tik patīkamu augļu aromātu un garšīgs... Un šai vabolei ir ļoti jauka smarža, tāpēc domāju, ka noteikti ir potenciāls to izmantot pārtikā,» klāstīja 20 gadus vecā studente Saki Osava.

Viens no populārākajiem pasūtījumiem bārā bija dzērveņu un ūdensvaboles kokteilis, kā arī karamelizēti tārpi ar valriekstiem, kas izmaksāja 800 - 1000 jenas (apmēram 6,62 - 8,27 eiro) gabalā.

«Kukaiņi ir tik kraukšķīgi un labi sader ar šokolādi. Es ceru, ka kāds kaut ko tādu drīzumā sāks ražot,» cer kāda cita bāra apmeklētāja.

Insektu ēšana kopumā Japānā nav izplatīta, izņēmums ir daži Japānas reģioni.

Valentīndienas ballītes organizators cer, ka turpmāk insekti kļūs par alternatīva ēdiena kultūru Japānā. «Man tiešām patīk insekti, un tos ēst ir tik jautri. Esmu diezgan pārliecināts par insektu potenciālu, īpaši no pārtikas ilgtspējības un vides viedokļa. Taču, pirmkārt, mūsu uzdevums ir panākt, ka kukaiņu ēšana cilvēkiem šķiet jautra un interesanta padarīšana,» viņš saka.

Jāpiebilst, ka arī Apvienoto Nāciju Pārtikas un lauksaimniecības organizācija atzinusi, ka insektu lietošana uzturā ir videi draudzīgs proteīna avots.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu